fr.v. Carl Ackered, Johan Porsborn, Daniel Setterwall, Alexander Scott, Per Linzander

IF Lokomotiv Blackeberg blev bästa lag i Tips-SM 2020!

Svenska tipsmästarna i lag 2020 är korade, IF Lokomotiv Blackeberg stod till slut som segrare i lagtävlingen i Tips-SM. Cirka 50 000 personer och 2 889 lag kom till start i den 24:e upplagan av Tips-SM. De som alltså lyckades bäst i lagtävlingen och som nu kan titulera sig svenska mästare är IF Lokomotiv Blackeberg med Alexander Scott, Carl Ackered, Daniel Setterwall, Johan Porsborn och Per Linzander. 

Tips-SM startade 1996, samma år gick Johan Porsborn, Daniel Setterwall, Alexander Scott och Per Linzander på Blackebergs gymnasium. De tillsammans med ytterligare vänner bestämde sig då för att starta ett fotbollslag som fick namnet IF Lokomotiv Blackeberg. Laget startade i division 8 och befinner sig idag division 5.

Johan Porsborn spelade de 83 första matcherna för IF Lokomotiv Blackeberg men valde sen att satsa helhjärtat på Tips-SM och tennis, idag är han klubbchef för SALK.

– Vårt långsiktiga mål var att ta Lokomotiv till Allsvenskan, vi har inte tagit oss till Allsvenskan men nu har vi vunnit SM-guld, säger Johan.

IF Lokomotiv Blackeberg fick en smakstart på årets Tips-SM och låg på första plats efter den första omgången.

– Vi har varit med i Tips-SM sedan starten. Vi har kämpat för detta varje år, men aldrig fått en bra start. Men i år tändes hoppet direkt. Tidigare år har vi behövt gå upp med båda ytterbackarna och blivit straffade. Men nu kunde vi spela efter klassisk Lokomotiv-modell, slå långt och spela säkert.

– Vi visste efter 24 år hur det är att inte vara i ledning, så länge vi ledde kändes det bra.

Men under den sista omgången av Tips-SM blev det nervöst för laget som följde resultaten noga.

– Vi vann tävlingen med tre rätt före tvåan. Men fyra av oss hade halvgarderat Aston Villa mot Brighton, alla hade en ”ett-tvåa” där. Brighton ledde med ett mål, men på övertid fick de en utvisad. Sen fick Aston Villa straff, det blev VAR, men straffen dömdes bort och Brighton vann. Där var några svettiga minuter kan jag säga, men det visar också hur små marginaler det är i Tips-SM.

Även om de var i ledning inför den sista matchen mellan Manchester United och West Bromwich Albion så vågade de inte fira segern.

– Det fanns en liten sannolikhet att någon skulle kunna gå om oss, men när Manchester United gjorde 1-0 då visste vi att segern var i hamn.

I Lokomotiv-kretsar har ingen lyckats undgå att laget vunnit Tips-SM.

– Det har skanderats ut i våra sociala medier, jag tror att hela fotbollslaget är engagerade i Lokomotivs framfart under Tips-SM.

Till årets turnering skedde dock en rockad i laget.

– Vi har kört med samma gäng i alla år, men så i år säger Jonatan Karlman ”nu får det räcka, vi kommer aldrig vinna”, så han hoppade av och vi tog in Carl Ackered istället. Vi har skickat en bild till Jonatan och vi skänker honom en extra tanke.

Nästa år är det 25 år sedan IF Lokomotiv Blackeberg och Tips-SM drog igång.

– Lokomotiv är från början ett kompisgäng som har lätt till skratt, vårt långsiktiga mål är att vi en gång ska vinna SM, det har vi nu gjort. Jag tror inget lag vunnit två gånger, så målet för nästa år är klart, avslutar Johan.

Laget IF Lokomotiv Blackeberg med medlemmarna Carl Ackered, Johan Porsborn, Daniel Setterwall, Alexander Scott och Per Linzander jublar efter vinsten i Tips-SM den 23 november 2020 i Stockholm.
Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0060

Tips-SM avgörs under sex veckor, där varje person lämnar in ett 64-raderssystem varje vecka. Det sämsta omgångsresultatet räknas bort.

Topp tio Tips-SM lag 2020

  1. IF Lokomotiv Blackeberg, 190 rätt
  2. No Fomo, 187 rätt
  3. No Shame In Winning, 185 rätt
  4. Vinbalens Vänner, 185 rätt
  5. Alkisligan, 185 rätt
  6. Mighty Ones, 184 rätt
  7. Turgubbarna, 184 rätt
  8. Team Flasköl, 184 rätt
  9. 10 Rätt På En Bra Dag, 184 rätt
  10. Jonjomatchvinnare, 184 rätt

Se den fullständiga resultatlistan här

Vid frågor, vänligen kontakta:
Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino tel. 076-129 62 84