De fem vännerna från Grimsås är Sveriges bästa lag i Tips-SM 2023

Den 26:e upplagan av Tips-SM är avgjord. Cirka 55 000 personer och drygt 3 500 lag anmälde sig till mästerskapet. I lagtävlingen tog ”Grimme IF”, från Grimsås hem titeln. Laget består av Gabriel Snäll, Casper Björck, Sebastian Folke, Victor Johansson och Kevin Lid.

– Det känns fantastiskt, säger lagledaren Gabriel Snäll.

De fem vännerna är alla uppväxta i Grimsås och är eller har varit fotbollsspelare i Grimsås IF. Det gemensamma intresset för fotboll, och i synnerhet engelsk fotboll, gjorde att de valde att ställa upp i Tips-SM. Gabriel och Victor hejar på Arsenal, Sebastian och Kevin på Manchester United och Casper hejar på Newcastle.

– Jag och Victor är gladast just nu med tanke på Arsenals framgångar.

De tävlande har lämnat in ett 64-raderssystem på Stryktipset varje vecka i sex veckors tid. Den sämsta omgången av de sex omgångarna räknas bort. I lagtävlingen räknas det sämsta resultatet av en person i laget per omgång bort. Efter den tredje omgången i Tips-SM började laget förstå att de kunde gå långt.

– Casper fick 13 rätt. Jag och Kevin 12 rätt och Sebastian 11 rätt. Då var vi uppe i toppen och kände att nu ska vi verkligen gå för det.

Inför den sista omgången ledde Grimme IF med ett rätt.

– Två timmar innan spelstopp i lördags samlades vi i Kevins föräldrars hus. Vi bestämde oss för att spela fyra identiska rader och en femte mer skrällbetonad rad. Vi bestämde oss också för att inte följa liverapporteringen mer än plingen i rutan, vi stängde av våra mobiler så vi kunde inte se hur vi låg till i resultatlistan.

När omgången var slut hade de dragit in fyra stabila rader med 10 rätt och skrällraden med sju rätt räknades bort. De tog hem segern i Tips-SM med hela 14 rätt före GoatTotti från Stockholm.

– Så här i efterhand stressade vi väl upp oss själva med att inte följa liverapporteringen. Men det kändes underbart när vi slog på våra mobiler och vi insåg att vi vunnit.

De fem vännerna firade under lördagen men under söndagen var det dags för match med Grimsås IF för Gabriel, Casper och Kevin.

– Vi förlorade med 4-2 mot Rongedala i DM, vi är bättre på att tippa än att spela fotboll.

Trots förlusten är kärleken för Grimsås IF störst.

– Valet är självklart, alla i laget skänker sina 25 000 kronor till Grimsås IF.

Grimsås IF är en anrik förening som kvalade till Allsvenskan 1965 och till Division 1 år 2011. Men idag återfinns a-laget i division 6. Ordförande Andreas Björck som varit aktiv i föreningen hela sitt liv kommenterar vinsten och hur de ska förvalta de 125 000 kronorna.

– Superhäftigt! Vi är jätteglada, det känns riktigt bra att alla fem väljer att ge pengarna till Grimsås IF. Vi är en liten förening med 200-300 medlemmar och det har inte varit enkelt att driva föreningen de senaste åren. Efter pandemin har vi haft svårt att attrahera ideella krafter. Nu är vi en uppstartsfart med en ungdomsgrupp och med pengarna hoppas vi kunna göra det ännu roligare för barnen och ungdomarna att spela för Grimsås IF, säger Andreas.

Topp tre individuellt Tips-SM 2023
1. Ulf Zackrisson, Fagered 53 rätt skänker 125 000 kronor till BK Viljan
2. Peter Olsson, Västra Frölunda 52 rätt får skänka 75 000 kronor (har inte valt förening)
3. Thomas Grabmüller, Västerås 52 rätt får skänka 50 000 kronor (har inte valt förening)

Topp tre lag Tips-SM 2023
1. Grimme IF, Grimsås 201 rätt skänker 125 000 kronor till Grimsås IF
2. GoatTotti, Stockholm 187 rätt 75 000 kronor (har inte valt förening)
3. Tretton Taggarn 4, Älvdalen 186 rätt 50 000 kronor (har inte valt förening)

Vid frågor, vänligen kontakta:
Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino tel. 076-129 62 84