Tio tidningars tips

Dagens Spel och TT tog hem Tio Tidningars Tips 2022

2022 års tävling av Tio Tidningars Tips är avgjord. Vinnarna är Niclas Henriksson och Dagens Spel samt Johan Meijer för TT. Niclas tog hem Stryktipsets tävling och Johan tog sin tredje raka titel på Måltipset.

I Tio Tidningars Tips tippar tio tidningar en enkelrad varje vecka, enkelraderna ligger till grund för experttips för Stryktipset och Måltipset. Tidningarna tävlar dessutom sinsemellan och vinnarna får skänka 13 000 kronor vardera till en förening inom Svenska Spels Gräsroten.

Niclas Henriksson berättar om känslan kring vinsten.

– Ja, vi har firat rejält på redaktionen. Många av oss tillhör den ”gamla sorten” och Tio Tidningars är ju en klassiker och det är klart att det är stort att vinna den ligan. Det är många som följer den och vi har förstått att den är större än vad man kan tro ute i stugorna. Vi har varit med många år och inte varit speciellt nära någon gång faktiskt. När vi under hösten såg att vi fanns med i toppstriden blev det allt roligare att följa hur det gick och kanske att skärpan skruvades upp något för att behålla ledningen, säger Niclas.

Varför tog du titeln?

– Vi måste vara ärliga att säga att målsättningen inte är att vinna Tio Tidningars Tips. Den är att ge våra läsare så bra tips och information som möjligt och inget gör oss gladare än när våra läsare vinner. Vår grundfilosofi är att finna favoriter som inte vinner snarare än favoriter som vinner och en sådan taktik brukar vara dödsdömd i en sådan här tävling. Det enkla svaret är att vi hade ovanligt hög träffprocent på våra skrällbud. En annan viktig faktor är att vi lägger mycket krut på The Championship, som dels bidrar med flest matcher på Stryktipset sett över ett helår, och dels är en svår liga som inte är lika synad som exempelvis Premier League och Allsvenskan.

Vart ska vinstsumman gå?

– Vi har bestämt oss för Björklöven eftersom vi är många Umeåbor på redaktionen och är hängivna fans. Däremot måste jag kolla om det finns någon ungdomsverksamhet som kan stöttas. Hellre det än A-lagsverksamheten som redan har god ekonomi. Återkommer i den frågan, avslutar Niclas.

Johan Meijer om känslan kring vinsten i Måltipsets tävling.

– Det känns fantastiskt kul att försvara titeln – även om jag hellre hade plockat hem den mer prestigefyllda Stryktipsvarianten. Hoppas att någon läsare profiterat på raderna, säger Johan.

Varför tog du titeln?

– Mycket av tipsen bygger på en solid statistisk modell. Kryddat med lite fingertoppskänsla i varje omgång verkar det vara en framgångsrik kombination.

Vart ska vinstsumman gå?

– Liksom förra året vill jag gärna skänka pengarna till Österslövs IS där mina tre barn är aktiva och spelar fotboll. En förening med fantastisk ungdomsverksamhet och många aktiva barn trots ett litet upptagningsområde, avslutar Johan.

Noterbart är att både Dagens Spel och TT lyckades med att vinna den ena tävlingen och komma sist i den andra.

Tio Tidningars Tips Stryktipset 2022

Dagens Spel 313 rätt
Dala-Demokraten 312 rätt
Vi Tippa 312 rätt
Expressen 309 rätt
Aftonbladet 308 rätt
Borlänge Tidning 307 rätt
Skånska Dagbladet 307 rätt
Dagens Nyheter 305 rätt
Fotbollskanalen 301 rätt
TT 298 rätt

Tio Tidningars Tips Måltipset 2022

TT 213 rätt
Dagens Nyheter 190 rätt
Dala-Demokraten 189 rätt
Expressen 189 rätt
Fotbollskanalen 186 rätt
Aftonbladet 182 rätt
Skånska Dagbladet 180 rätt
Borlänge Tidning 179 rätt
Vi Tippa 178 rätt
Dagens Spel 174 rätt

 

 

Om Tio Tidningars Tips
Tävlingen har anor sedan 1960-talet. Tio utvalda tidningar väljer ut en enkelrad per spelomgång för Stryktipset och Måltipset. Flest rätt totalt under tävlingsperioden vinner. Deltagande tidningar är Aftonbladet, Borlänge Tidning, Dagens Nyheter, Dagens Spel, Dala-Demokraten, Expressen, Fotbollskanalen, Skånska Dagbladet, Vi Tippa samt TT.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino tel. 076-129 62 84