Bostadsavbytare till landslagsspelaren Marcus Bergs lägenhet under mästerskapet i Ryssland utsedd

Inför mästerskapet i Ryssland sökte landslagsspelaren Marcus Berg och huvudsponsorn Svenska Spel efter en bostadsavbytare som kunde passa Marcus lägenhet i Göteborg medan han spelar med landslaget. Nu står det klart att det är 28-åriga Jesper Bergkvist från Umeå som fått jobbet att vattna blommorna och heja på laget från Marcus soffa.

Fredag 15 juni tar Jesper ledigt från jobbet som annonssäljare för att åka ner till Göteborg och leva som ett riktigt fotbollsproffs. Mellan den 15-19 juni tar Jesper rollen som bostadsavbytare åt Marcus Berg och hans lägenhet, som är på 89 kvadratmeter, fördelade över tre rum och kök. Hyran är gratis då Jesper lovat att heja på Sverige från Marcus soffa under matchen mot Sydkorea.

Marcus Berg säger följande om bostadsavbytaren som tar över lägenheten, som alltså är Jesper Bergkvist från Umeå.

– De svenska fansen är bäst i världen och det här är ett sätt för mig att bjuda tillbaka efter allt stöd och all kärlek som burit oss hela vägen till sommarens stora fotbollsfest. Jag kommer att göra mitt bästa på bortaplan för att min bostadsavbytare ska trivas på min hemmaplan, säger Marcus Berg.

Förutom hyran bjuder Marcus och Svenska Spel på det mesta som kan behövas för att förgylla helgen, bland annat ett fullproppat kylskåp och skafferi med Marcus favoriter, notan betald på Marcus favoritrestauranger och hak och inträde till Marcus favoritnöjen. Bostadsavbytaren Jesper Bergkvist kan alltså se fram emot en fullspäckad helg i fotbollens tecken.