David Lindgren Andreas Weise

Andreas Weise och David Lindgren blir sjungande fotbollskommentatorer under annandagen

På annandag jul bjuds svenska folket på en högtidlig fotbollsupplevelse. Då blir nämligen Andreas Weise och David Lindgren världens första sjungande fotbollskommentatorer. I direktsänd radio kommer man kunna följa händelserna i matcherna på Stryktipset – till tonerna av klassiska julsånger.

Annandagsfotboll från England har en lång tradition bakom sig, när annandagen i år infaller på en lördag passar Stryktipset på att bjuda på både 25 miljoner i jackpot och en julkonsert utöver det vanliga. Mellan cirka 15.45 och 18.00 på lördagseftermiddagen kommer allt från kupongens matcher sjungas fram via sändningen på radioplay.se

– Boxing Day-fotboll är alltid lite speciellt, men det är inte alla som kan övertyga familjen att bänka sig framför matcherna på annandag jul. Att lyssna på julsånger är de flesta däremot villiga till och hör julhelgen till, så vi vill ge alla stryktippare en chans att följa sin kupong samtidigt som man bibehåller julefriden med familjen. Det kommer bli en fantastisk upplevelse, säger Jonas Nilsson, PR-ansvarig, Svenska Spel Sport & Casino.

Som nybildad kommentatorsduo kommer Andreas och David att direktrapportera sjungandes till melodier som Nu tändas tusen juleljus, Stilla Natt och Bjällerklang.

– Två timmar julkonsert med 13 fotbollsmatcher som ska livekommenteras genom sång. Vad kan gå fel? Skämt åsido kommer det bli en jätteutmaning men det ska bli fantastiskt roligt också. Ingen har ju någonsin försökt sig på något liknande, säger Andreas Weise.

Ackompanjerade av pianisten Pelle Arjo kommer sångarna bjuda på de senaste händelserna från de engelska matcherna, kuriosa, statistik och mellansnack. Konserten sker i en stängd studio utan livepublik.

– Det har varit en speciell vinter med inställda julkonserter som drabbat både publik och artister så det känns superkul att det här blir av. Det gäller att hitta kreativa lösningar i de här tiderna och nu ska vi bjuda lyssnarna på något de aldrig har hört förut, säger David Lindgren.

Fakta om konserten
Datum: Annandag jul, lördag 26/12.
Tid: 15.45 – 18.00
Länk: https://radioplay.se/sjungandekommentatorer


För frågor, vänligen kontakta
Jonas Nilsson, PR-ansvarig, jonas.nilsson@svenskaspel.se tel. 010-120 77 74
Victor Kalda, PR-projektledare, victor.kalda@svenskaspel.se tel. 076-129 62 84