Wresfit – hösten 2020

Är du nyfiken på brottningens grunder och vill testa en ny träningsform? Från norr till söder startar nu höstens Wresfit pass. 

 Wresfit riktar sig till alla som vill prova på en utmanade träningsform. Oavsett om du är glad motionär eller gammal brottare, vårt mål är att alla ska kunna vara med, säger Zakarias Tallrothsportchef på Svenska Brottningsförbundet. 

Hösten 2018 fick Wresfit medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond för sin förmåga att utmana den traditionella synen på träning och locka fler till ett aktivt liv. Varje år avsätter Svenska Spel 7,3 miljoner kronor till fonden som specialidrottsförbund kan söka medel ur för att genomföra projekt som ska få fler i rörelse och sänka tröskeln till den organiserade idrotten.   

– Med Framåtfonden vill vi möjliggöra projekt som underlättar för personer, oavsett ålder, att röra på sig. Brottningsförbundet skapar här en unik möjlighet att träna brottning i en enkel form som passar mångaWresfit fungerar även som ett bra komplement till övriga idrotter. Jag imponeras av Brottningsförbundets kreativitet och förmåga att tillgängliggöra sin idrott för fler, säger Linn Rydstedt, projektledare för Framåtfonden.     

Redan sedan starten har intresset för Wresfit varit stort. 

 Förra hösten blev passen fullbokade väldigt fort, vi hoppas såklart på samma gensvar den här hösten. Det är en effektiv träningsform. Genom varierande övningar och utmaningar i olika steg aktiveras hela kroppenSedan är det såklart väldigt roligt också, säger Zakarias Tallroth.