Wremers Straffint blev fansens favorit – IFK Skövde satsar på Handbollens dag efter segern i Månadens Spel

Rasmus Wremers straffint i den tredje finalmatchen mot IK Sävehof vinner säsongens sista Månadens Spel i Handbollsligan. IFK Skövde tilldelas nu 10 000 kronor av handbollens huvudsponsor Svenska Spel, pengar som ska gå till att utveckla höstens satsning på Handbollens dag.

Inför säsongen presenterade Svenska Spel och Svensk Elithandboll tävlingen Månadens Spel, där fansen röstar fram de häftigaste spelsekvenserna varje månad i Handbollsligan och SHE. Vinnarens förening tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel till ett projekt inom #viställerupp, elithandbollsklubbarnas gemensamma namn på det samhällsengagemang de bedriver.

När säsongens sista Månadens Spel-omgång nu är avgjord står det klart att IFK Skövde tar sin fjärde vinst då Rasmus Wremers straffint fått flest röster av fansen. Vinstpengarna kommer klubben använda till att utveckla Handbollens dag den 11 september, som är en del av en central satsning från Svenska Handbollförbundet som de kallar Handboll Nu och som arrangeras i början av september.

– Det blir en återstart för hela handbollen, berättar Marcus Dahl, marknads- och kommunikationsansvarig på IFK Skövde.

– Det blir som en kick off, en uppstart och en grund för nyrekrytering. Vi vill visa upp vilka vi är och vår fantastiska sport.

Både centrala och lokala aktiviteter
Syftet med Handboll Nu och Handbollens dag är att, efter över ett år av pandemi, försöka återskapa det stora intresset för svensk handboll och rekrytera nya barn och ungdomar in i föreningarnas verksamhet. Det kommer vara såväl centrala som lokala aktiviteter.

– Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ från förbundet, men det är bra att vi anpassar det utifrån våra lokala förutsättningar. Det blir ett jättebra tillfälle att få ungdomar att testa handboll och komma i rörelse, säger Marcus Dahl som tror att det finns ett stort intresse runt om i samhället att återigen börja engagera sig i olika idrottsaktiviteter.

– Det är så många som pratar om att vi tappar mycket inom idrotten, men jag vill tro att det finns ett enormt sug efter att vara med på sådant här, vilket kommer gynna alla idrotter att sätta barn i rörelse.

Fjärde vinsten i Månadens Spel
IFK Skövde har haft en framgångsrik säsong, både på planen och i Månadens Spel. Rasmus Wremers vinst är klubbens fjärde vinst i Månadens Spel. Marcus Dahl tror att klubbens framgång i omröstningen till stor del beror på deras hängivna supportrar.

– Jag vill tro att våra supportrar längtar efter handboll, och spelarna är i mångt och mycket deras förebilder. Vi har väldigt trogna supportrar som följer oss, oavsett om vi vinner eller förlorar. Längtan efter att gå till en arena och var med och heja fram laget, den väger in tungt i det här.

– Sedan har så klart spelarna gjort fantastiska prestationer som har uppskattats, det ska vi verkligen inte ta ifrån dem.

”Hoppas på en dag fylld av handbolls- och rörelseglädje”
Jurymedlemmen och #Viställerupp-ambassadören Loui Sand blir glad när han hör om initiativet med Handbollens dag.

– Jag tror vi alla längtar efter den dag då allt blir som vanligt igen. Att Handbollförbundet nu väljer att manifestera glädjen med handboll och rörelse under en vecka, och att det kulminerar i Handbollens dag, känns fantastiskt roligt. Jag tror och hoppas på en dag fylld av handbolls- och rörelseglädje runt om i hela landet, säger han.

– På Svenska Spel brinner vi för rörelseglädje och tyvärr har pandemin bidragit till ett större stillasittande. Därför är initiativ som Handboll Nu och Handbollens dag fantastiska för att återstarta all den verksamhet som stått på paus under pandemin. Det är med glädje som vi genom Månadens Spel är med och bidrar till IFK Skövdes satsning på Handbollens dag, säger Stina Packalén, avtalsansvarig sponsringsprojektledare på Svenska Spel.

De har vunnit Månadens Spel

Handbollsligan
Finalerna: IFK Skövde, Rasmus Wremer – Handbollens dag
Semifinalerna: IFK Skövde, Fredrik Mossestad – Ledarakademin
Kvartsfinalerna: IFK Kristianstad, Markus Olsson – Hand The Ball
Februari/mars: IK Sävehof, Elias Ellefsen Á Skipagøtus – Akademiverksamheten
December: IFK Skövde, Håvard Åsheim – IFK Skövde Handbollsakademi
November: Eskilstuna GUIF, Eric Johansson – GUIF Kompis
September/oktober: IFK Skövde, Victor Ljungquist – fler kvinnliga ledare

SHE
Semifinalerna: H65 Höör, Amelia Lundbäck – Bris
Kvartsfinalerna: Skara HF, Lærke Sørensen
Februari/mars: Västerås/Irsta HF, Ellen Göthlin – skolhandbollen
Januari: IK Sävehof, Ida Staxen Lagerbon
November: IK Sävehof, Laura Jensen – Rullstolshandboll
September/oktober: Skara HF, Rikke Thorngaard – Handboll för alla

I SHE utsågs ingen vinnare av Månadens Spel i december och i Handbollsligan utsågs ingen vinnare i januari, detta på grund av de två internationella mästerskapen som avgjordes under vintern.

www.handbollsligan.se
www.she.se