Vittsjö GIK i fokus i premiäravsnittet av Road to OBOS Damallsvenskan

Inför premiären av OBOS Damallsvenskan släpper Svenska Spel och Studio Oddset reportageserien Road to OBOS Damallsvenskan. I serien besöker den tidigare Hammarbytränaren Isak Dahlin alla klubbar i OBOS Damallsvenskan och deras profiler för att prata mål, ambitioner, prestationer och utmaningar. I första avsnittet gästas Vittsjö GIK. 

I premiären av reportageserien hälsar Isak Dahlin på Vittsjö GIK, klubben som står pall mot den storklubbsutveckling som sker, och bevisar att en klubb med säte i ett litet samhälle med drygt 1 500 invånare kan prestera och prenumerera på placeringar i övre skiktet av tabellen. Klubben drivs av eldsjälar och samhället Vittsjö.

I avsnittet träffar Isak Dahlin tränarduon Thomas Mårtensson och Robert Bergström som bland annat pratar om truppen, taktik, strategi, visioner, ambitioner, vem som gör vad och lagets styrkor.

Kanadensiska landslagsmeriterade målvaktsparet Shannon Lynn & Sabrina D’angelo berättar om hur de hamnade i Vittsjö och hur de trivs i Sverige. Två tjejer som sticker ut i OBOS Damallsvenskan med deras engagemang som hörs och syns.

Vittsjöambassadören Tove Almqvist drog i juni förra året på sig en knäskada som gjorde att hon inte spelade några matcher under säsongen, och än i dag går den mesta tiden åt till rehabträning. Men hon är hungrig och spelsugen, vilket hon berättar för Isak Dahlin.

Hållbarhetschefen Erika Nilsson berättar om klubbens utmaningar, hur de jobbar hållbart och hur klubben går runt.

I programmet träffar Isak Dahlin också eldsjälen Göran Roslund, cykelgeneralen som gillar korv, bjuder på hembakt och brinner för Vittsjö GIK. Han berättar om klubbens pensionärers engagemang och olika initiativ.

Damverksamhetens initiativtagare Kalle Olsson berättar om hur allt började, hur det känns i dag och vilken relation han har till tjejerna och tränarna i dag.

Se hela programmet Road to OBOS Damallsvenskan – Vittsjö GIK.