Vi vet vem som vinner – Svenska Spel belyser stödet till ungdomsidrotten i nytt tema

Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor och sponsrar varje år svensk barn- och ungdomsidrott med över 100 miljoner kronor. Det vill företaget nu belysa i ett nytt tema framtaget tillsammans med Forsman & Bodenfors och Carat.

Svenska Spel har ett nästan 90-årigt samarbete med svensk idrott och är i dag Sveriges största idrottssponsor. Engagemanget i svensk idrott är ett sätt för Svenska Spel att bidra till ett bättre samhälle.

Varje år sponsrar Svenska Spel med över 100 miljoner kronor till barn- och ungdomsidrotten. Genom initiativ som Gräsroten, Tillsammans för fler i rörelse och Rörelsefonden samt genom huvudsponsorskapen av några av landets största idrottsförbund, som Fotbollförbundet, Ishockeyförbundet och Skidförbundet, bidrar Svenska Spel till att Sveriges alla idrottsföreningar kan ge barn och ungdomar förutsättningar att testa olika idrotter.

– Vi ser att vårt engagemang för barn- och ungdomsidrotten engagerar våra kunder. Vi vill förstärka kundens känsla och bekräfta dem i att när de spelar hos oss gör de skillnad för barn och ungas möjlighet till rörelse, glädje och gemenskap. Därför lanserar vi ett nytt tema, ”Vi vet vem som vinner”. Med temat vill vi visa vårt engagemang inom idrotten och att kunderna känner att det är de som gör det möjligt, säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör Svenska Spel.

Budskapet lyder:

”Vi vet redan vem som vinner när du spelar hos oss på Svenska Spel. Varje år stöttar vi barn- och ungdomsidrott med miljontals kronor. Så att barn och unga kan välja bland massor av idrotter.”

Temat är framtaget i samarbete med Forsman & Bodenfors och Carat och kommer till en början att synas i en kampanj i bland annat tv, play, online video, sociala medier och utomhusytor och -skärmar med start vecka 29.

Se temafilmen på Youtube.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av ungdomsidrott.

Arbetsgrupp Svenska Spel:
André Lindgren
Anna Ekström
Joakim Mörnefält
Stefan Bladh

Arbetsgrupp Forsman & Bodenfors:
Marie Murphy
Karl Risenfors
Gustav Johansson
Britta Nilsson
Åsa Hammar
Sophia Lindholm

Arbetsgrupp Carat:
Ulrika Skoog
Adam Sorling
Emma Hedström
Tomas Enander
Oskar Vannerus Lindblom