Vi tillkännager det första alpina Team Svenska Spel

Idag presenterar Svenska Skidförbundet sina verksamhetsgrupper i alpint och skicross inför säsongen 2021/2022. Nytt för den här säsongen är att Svenska Spel, som ny huvudsponsor till Svenska Skidförbundet, har en alpin utvecklingsgrupp.

Den 1 juni 2021 går Svenska Spel in som ny huvudsponsor till Svenska Skidförbundet. Samarbetet som löper över fem år möjliggör en fortsatt satsning på unga talanger. Bland annat finns öronmärka pengar till Team Svenska Spel där åkare med stor utvecklingspotential återfinns.

– Talangutveckling ligger Svenska Spel varmt om hjärtat. Tillsammans med Svenska Skidförbundet vill vi skapa bästa tänkbara utvecklingsmöjligheter för våra svenska åkare, säger Linn Rydstedt, sponsringsprojektledare på Svenska Spel.

Team Svenska Spel återfinns både på herr- och damsidan.

– Herrarna i Team Svenska Spel har som fokus att etablera sig i Europacupen, vi har ett brett lag där bland annat Fabian Ax Swartz, Funäsdalen, är ett nytt namn i det gänget. På damsidan har många av åkarna redan varit och nosat på världscupen, där är det mer att flera av de åkarna ska kunna ta steget och etablera sig på världscupnivå under kommande säsong. Där kan vi också nämna att Elsa Fermbäck som tillhört den är gruppen tidigare, tagit klivet och numera tillhör träningsgrupp ett, säger landslagschef Lars Melin.

Ett nytt namn i Team Svenska Spel på damsidan är Susanne Jakobsen, Storklinten, som under den gångna säsongen levererade bra resultat på hemmaplan, bland annat genom totalsegern i alpina sportens elitserie, Alpine Elite Tour.

– Susanne har gjort en bra säsong och nu ska det bli intressant att se om hon kan ta ytterligare steg i sin utveckling när hon hamnar i den här miljön och omgivningen, landslagschef Lars Melin.

Team Svenska Spel

Jesper Brändholm, Sälens IF

Tobias Hedströms, Duveds IF

William Hansson, Mälaröarnas ASK

Carl Jonsson, Klövsjö AK

Gustav Lindqvist, Sundsvalls SLK

Lukas Ermeskog, Åre SLK

Adam Hofstedt, Karlstads SLK

Tobias Windingstad, Jönköpings SLK

Fabian Ax Swartz, Funäsdalens SLK

Sara Rask, Sollentuna SLK

Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK

Emelie Henning, Järfälla AK

Liv Ceder, Sollentuna SLK

Susanne Jakobsen, Storklinten AK Skalp

Moa Müssener Boström, Uppsala SLK

Emma Sahlin, Sollentuna SLK

Hilma Lövblom, Täby SLK

Lisa Nyberg, Åre SLK

Läs mer om hela truppen här.