Västerås poängkung utsedd till Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan – skänker Hejapris till klubbens ungdomsverksamhet

Västerås IK:s poängkung Mikael Frycklund är Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan. Han tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som han skänker till Västerås IK:s ungdomsverksamhet.
Jag hoppas de här pengarna kan bidra till att förbättra förutsättningarna för fler, säger Mikael Frycklund.

Svenska Spel och HockeyAllsvenskan utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, HockeyAllsvenskan och media, har varje månad fem spelare att välja på. I december föll deras röster på Mikael Frycklund, Västerås IK, som gjorde 15 poäng på 10 matcher i december och leder poängligan.

– Det är jättekul och ett bevis för att jag gjort något bra. Sedan är jag inte ensam. Jag är en produkt av min omgivning. Jag är så tacksam för alla fina människor jag har runtomkring mig, både i och utanför hockeyn. De gör att jag är i harmoni och då kan jag också prestera på isen. Det här är en lagsport men individuella priser är alltid skoj, säger Mikael Frycklund.

Kom tillbaka till VIK för att må bra
Inför säsongen kom Frycklund tillbaka till sin moderklubb Västerås IK efter några säsonger i Linköping HC. Han berättar att den största anledningen till det var att må bra igen.

– Det var mitt primära fokus, och nu är jag där och då går det att fokusera mer på poäng. Jag är en spelare som ska producera och det är kul att göra det också. Poäng är ett kvitto på att mitt spel fungerar.

Som Månadens Spelare tilldelas Mikael Frycklund Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Västeråssonen Frycklund väljer att skänka pengarna till moderklubbens ungdomsverksamhet.

– Jag spelar i min moderklubb, det är här jag är uppvuxen och det är i de här korridorerna jag sprungit som liten, så jag skänker pengarna till Västerås ungdomsverksamhet. Jag vet hur det är att vara hockeyknatte med allt som måste ordnas med utrustning och förutsättningar. Alla föräldrar kan inte ge den stöttning som behövs. Jag hoppas de här pengarna kan bidra till att förbättra förutsättningarna för fler. Idrotten är otroligt viktig. Den har gett mig väldigt mycket som människa och jag hoppas att fler får chansen att uppleva det som jag har gjort, berättar Mikael Frycklund.

Vill visa uppskattning
Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel, berättar att syftet med Hejapriset är att dels hylla en spelare som stått för fina insatser under månaden, dels visa uppskattning till de föreningar som bedriver en viktig verksamhet för barn och ungdomar.

– Därför blir jag extra glad när jag hör Mikael Frycklund prata så gott om sin moderklubb, som han återigen representerar. Att Hejapriset han får för sin prestation på isen ger klubbens ungdomar ännu bättre förutsättningar att utvecklas, är precis vad vi vill åstadkomma med Hejapriset, säger Mats Einarsson.

Det är andra månaden i rad som en Västeråsspelare vinner Månadens Spelare. I november var det Johan Gustafsson som fick flest röster av juryn. Han valde då att skänka Hejapriset till ungdomsverksamheten i sin moderklubb Köping Hockey.

Tidigare vinnare Månadens Spelare HockeyAllsvenskan

September/oktober
Fredrik Forsberg, HV71 – Stefan Livs minnesfond

November
Johan Gustafsson, Västerås IK – ungdomsverksamheten i Köping Hockey

December
Mikael Frycklund, Västerås IK – ungdomsverksamheten i Västerås IK