Vaksala SK vinnare när cupmästaren Filippa Angeldal skänker 10 000 kronor till moderklubben

BK Häcken är för första gången svenska cupmästare efter 3–0 mot Eskilstuna United i går. Det finns dock fler vinnare. Matchens lirare Filippa Angeldal skänker Hejapriset på 10 000 kronor från fotbollens huvudsponsor Svenska Spel till moderklubben Vaksala SK.
– Det är där jag växte upp och gjorde mina första steg på fotbollsplanen. De lärde mig mycket, säger Filippa.

Landslagsmeriterade Filippa Angeldal gav sitt BK Häcken ledningen i den 56:e minuten när hon tog initiativ i straffområdet och sköt 1–0 till hemmalaget. Efter matchen blev hon utsedd till Matchens lirare och fick ta emot Hejapriset på 10 000 kronor ur förbundsordförande Karl-Erik Nilssons händer. Pengarna kommer från fotbollens huvudsponsor Svenska Spel och ska skänkas till en för Filippa betydelsefull förening och dess barn- och ungdomsverksamhet. 23-åringen väljer moderklubben Vaksala SK i Uppsala.

– Jag spelade där från att jag var 5 år till att jag var 13. Det är klart att klubben betyder jättemycket för mig, det är där jag växte upp och gjorde mina första steg på fotbollsplanen. De lärde mig mycket och var en framgångsrik klubb, berättar Filippa.

– Nathalie Björn i Rosengård kommer också från samma moderklubb. Det var verkligen en klubb som ville utveckla oss ungdomar att bli bland de bästa.

Vann Gothia Cup
Filippa Angeldal minns att laget spelade i en serie tillsammans med killar för att utmana sig själva.

– Sedan vann vi Gothia Cup, så vi var alltid ett lag som ville gå ut och vinna de största turneringarna. Det har jag även med mig nu när jag spelar en sådan här match, att jag är van vid att spela finaler.

Filippa Angeldal hoppas själv att Vaksala SK kommer använda vinstpengarna till att ge bra förutsättningar till barn och ungdomar att utvecklas.

– Bra träningstider och bra tränare, så att de kan få en bra utbildning redan i tidig ålder, hoppas Filippa.

Svenska Spel är sedan decennier fotbollens huvudsponsor och har bidragit till att utveckla svensk fotboll på alla nivåer. Sara Pettersson, avtalsansvarig sponsringsprojektledare på Svenska Spel, är glad att genom Hejapriset till Matchens lirare kunna bidra med viktiga medel till ännu en av landets alla fotbollsklubbar.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit, och har sedan många år ett stort engagemang för att utveckla svensk fotboll. Att Filippa Angeldal nu väljer att skänka pengar till sin moderklubb för att ge fler barn och ungdomar förutsättningar att få samma fina utbildning som hon fick, känns väldigt glädjande. Förhoppningsvis får vi se fler Vaksala-spelare som i framtiden gör samma resa som Filippa, och tar sig hela vägen till att bli cupmästare.