Utökad satsning på damelitklubbarnas CSR-arbete när Månadens Spelare nu även utses i Elitettan

Svenska Spel och Elitfotboll Dam utökar satsningen på damelitfotbollsklubbarnas CSR-arbete när Månadens Spelare från och med i år också kommer utses i Elitettan. Under säsongen kommer Svenska Spel genom Månadens Spelare bidra med totalt 160 000 kronor till klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan.

De senaste åren har Svenska Spel delat ut ett pris till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan. Vinnaren, som utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och sponsorer, tilldelas 10 000 kronor att skänka till sin klubbs CSR-arbete.

Nu utökar Svenska Spel och Elitfotboll Dam, intresseorganisationen för damelitfotbollsklubbarna, satsningen också till Elitettan.

– Hejapriset till Månadens Spelare har varit väldigt uppskattat och vi har sett mängder av fina CSR-projekt som fått viktiga medel de senaste åren. Därför känns det väldigt roligt att vi nu kan utöka satsningen och också premiera spelarna i Elitettan och deras klubbar, säger Sara Pettersson, sponsringsprojektledare på Svenska Spel.

– Spelarna i OBOS Damallsvenskan som gjort sportsliga prestationer som sticker ut, har genom Månadens Spelare kunnat hjälpa de nyttiga samhällsprojekt som deras klubbar jobbar med vid sidan av planen. Hejapriset har kommit till stor nytta för många och det är fantastiskt roligt att vi nu även kan göra detta i Elitettan, säger Thomas Westlund, projektledare kommunikation på Elitfotboll Dam.

Hejapriset till Månadens Spelare betyder mycket för klubbarna och de projekt de bedriver.

– Förutom att det är en ära för såväl klubb som spelare att få utmärkelsen Månadens Spelare så får vi också möjlighet att göra lite extra i de projekt vi har igång. Att förbättra, utveckla eller helt enkelt bara glädja ungdomarna med en extra fika eller liknande, säger Erika Nilsson, ordförande i Vittsjö GIK.

Juryn för Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan
Seriens alla lagkaptener
Anna Rydén, Sportbladet
Makoto Asahara, Sportbladet
Thomas Westlund, EFD
Stefan Edberg, Svenska Spel
Joakim Forsell, obosdamallsvenskan.se

Juryn för Månadens Spelare i Elitettan
Seriens alla lagkaptener
Thomas Westlund, EFD
Joakim Forsell, elitettan.se
Oscar Lund, Expressen
Stefan Edberg, Svenska Spel

De vann Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan 2020
Juli: Ebere Orjo, Linköpings FC – LFC night
Augusti: Mimmi Larsson, FC Rosengård – Football for life
September: Therese Sessy Åsland, Kristianstads DFF – Kids in motion
Oktober: Olivia Schough, Djurgårdens IF – Uppsökande idrott
November: Jennifer Falk, Kopparbergs/Göteborg FC – Shake Hands