Trots skadan – Anna Bernholm vill kämpa om medaljerna i OS

Anna Bernholm har målet klart för sig – hon vill inte bara ta sig till OS, hon vill också kämpa om medaljerna. I det senaste avsnittet av Tillsammans till OS i Tokyo berättar Anna om korsbandsskadan och om de sista förberedelserna inför sommarens stora äventyr.

Det är den 19 april och 115 dagar kvar till OS. Anna Bernholm har haft en intensiv vår med många läger runt om i Europa, bland annat i Holland, Turkiet och Spanien. Men allt har inte varit som hon hade velat. Under en tid har hon brottats med en knäskada. Hennes korsband är helt av och hon har därför varit tvungen att anpassa judoträningen mycket för att vara på den säkra sidan.

Vanligtvis tävlar Anna väldigt mycket, men pandemin och skadan har gjort att hon fått dra ned på antalet tävlingar.

– Men det ser jag inte som något fel. Att ha ett tävlingssug som byggs upp kan också vara en bra grej, menar Anna som har ett stort mål i sommar som hon verkligen har kämpat för – OS i Tokyo.

– Det är något som jag hela tiden har fått gå tillbaka och påminna mig själv om, varför jag gör det här. Jag vill inte bara ta mig till OS, utan jag vill faktiskt ha något där att göra också. Jag vill dit och försöka kämpa om medaljerna.

Se hela avsnittet av Tillsammans till OS i Tokyo i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo
I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:
Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play