Trots begränsade tävlingsmöjligheter – Sara Algotsson Ostholt nöjd med förberedelserna inför OS

Trots bristen på tävlingstillfällen under pandemin känner Sara Algotsson Ostholt att planeringen inför OS känns väldigt bra, och hennes två hästar som är på internationell nivå är i väldigt fin form. Det berättar hon i det senaste avsnittet av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés gemensamma webbserie Tillsammans till OS i Tokyo.

Det är den 2 februari och 171 dagar kvar till OS. Sara Algotsson Ostholt från Nybro, tävlande för Ridklubben Udden i Kalmar och ett stort medaljhopp för Sverige i fälttävlan, är som vanligt uppe tidigt på morgonen för att förbereda hästarna inför dagens träning.

– Klockan ringer typ kvart i fem, fem. Då äter jag min frukost, lite havregrynsgröt och en kopp kaffe. Sedan kör jag till stallet som ligger ungefär en mil bort och börjar vid sextiden att mocka, berättar Sara. När det är färdigt vid niotiden börjar vi rida.

Pandemin gör att det inte finns så många tävlingar för Sara, så förberedelserna inför OS i Tokyo görs till största del hemma i stallet. Och det är många hästar som ska ridas. Sara har mellan sex och åtta hästar på listan som ska tränas, varav två är på internationell nivå – Chicuelo och Dynamite Jack.

– Chicuelo är också en relativt ung häst. Han är ung och fräsch och på hugget. Vi har gjort våra läxor, tänkte jag säga, under vintern. Han känns verkligen superfin, i jättefin form, berättar Sara som menar att hon och hästarna ändå har kommit långt i förberedelserna inför OS.

– Vi känner att vi har kommit långt och det sker fortfarande utveckling, och jag tar hjälp av en rörelsetränare själv. Vi började nu för några veckor sedan att ta upp träningen med henne igen. Så det känns väldigt positivt.

Se hela avsnittet i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo
I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:
Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play