Tre Kronor och ”Pudding” efterlyser praktikant

Tre Kronors materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål söker en praktikant. Foto: TT

Materialförvaltaren Anders ”Pudding” Weiderstål gör sitt sista mästerskap när Tre Kronor går för guld i Slovakien. Men innan han slutar efterlyser Tre Kronor och huvudsponsorn Svenska Spel en praktikant som vill lära sig mer om yrket av materialförvaltarlegendaren själv.
– Det blir en del jobb, men också kaffepauser blandat med härliga hockeyhistorier från förr, säger Anders ”Pudding” Weiderstål.

Anders ”Pudding” Weiderstål har varit materialförvaltare åt Tre Kronor sedan 1984, men efter VM i Slovakien går han i pension. För att erbjuda en unik inblick bakom kulisserna och samtidigt sprida den kunskap Pudding samlat på sig genom åren så efterlyser Tre Kronor och huvudsponsorn Svenska Spel en praktikant som vill slå följe med materialförvaltaren efter mästerskapet.

– Tre Kronor har tagit 23 VM-medaljer under mina år som materialförvaltare, så några härliga historier kan jag helt klart dela med mig av. I gengäld så hoppas jag att praktikanten kan hjälpa mig med de arbetsuppgifter som återstår innan jag slutar, skridskorna slipar ju sig trots allt inte själva, säger Anders ”Pudding” Weiderstål.

Arbetsuppgifterna som praktikanten får testa tillsammans med Pudding är bland annat tvättning, slipning och reparation av hjälmar. Men även att ställa i ordning all den utrustning som använts under hockey-VM. Hur mästerskapet utspelar sig kommer inte påverka praktikens utformning, men förhoppningen är att man tar guld, säger Pudding:

– Min insats under VM blir att se till att skridskor, hjälmar och klubbor är i absoluta världsklass, men också så att humöret i truppen är på topp. Resten får Rikard Grönborg och spelarna stå för, guld är målet i alla fall.

Intresserade av att bli Puddings praktikant ansöker på Blocket Jobb: https://jobb.blocket.se/ledigt-jobb-i-stockholms-stad/Svenska-Spel/Praktikant-till-Pudding-i-Tre-Kronor/1673675

Praktiken kommer att pågå under en dag i augusti/september och exakt datum bestäms i samråd med praktikanten. Huvudkraven är att personen är över 18 år, är noggrann, självgående och inte är rädd att ta i när det behövs.

För mer information, kontakta:
Johan Söderkvist, PR, Svenska Spel
070-24 53 116, johan.soderkvist@svenskaspel.se