Tre av fyra slutspelslag i Svenska Spel F-19 klara – i kväll avgörs om Rosengård eller Växjö tar sista platsen

På fredag 30 oktober inleds slutspelet i Svenska Spel F-19. Det står nu klart vilka tre av de fyra slutspelslagen är: Umeå IK FF, IK Uppsala Fotboll, Kopparbergs/Göteborg FC. FC Rosengård och Växjö DFF gör upp om den sista platsen och vilket det fjärde och sista laget blir avgörs i kväll när den södra gruppen avslutas med mötet mellan FC Rosengård och Kristianstads DFF. På söndag 1 november vet vi vilket lag som kommer få lyfta bucklan.

Svenska Spel F-19, som funnits i sin nuvarande form sedan 2013, är serien för damfotbollens elitklubbar och deras F-19-lag med spelare födda 1999 och senare.

Serien har avgjorts i två seriegrupper, Norra och Södra, med elva respektive åtta lag i varje grupp och där alla lag i respektive grupp har mött varandra två gånger. Sedan tidigare står det klart att Umeå IK FF och IK Uppsala Fotboll går till slutspelet från den norra gruppen och i kväll avgörs om det blir FC Rosengård eller Växjö DFF som gör Kopparbergs/Göteborg FC sällskap från den södra gruppen.

– Svenska Spel F-19 är en väldigt viktig satsning för att få talangfulla fotbollstjejer, som ofta står och knackar på dörren till a-lagen, att mäta sina krafter mot andra i samma situation. Den möjligheten är i mångt och mycket avgörande för att tjejerna ska fortsätta sin fotbollssatsning, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel och fortsätter:

– Det här är framtidens spelare i OBOS Damallsvenskan och Elitettan, och säkerligen också landslaget. Som fotbollens huvudsponsor ser vi Svenska Spel F-19 som en väldigt viktig satsning för att utveckla svensk damfotboll och ge unga spelare möjlighet att utvecklas på sina egna villkor.

– Svenska Spel F-19 är en viktig del i vårt gemensamma arbete för att utveckla svensk damfotboll. Vid sidan av Svenska Spel F-19 driver vi sedan nästan 30 år talangutvecklingsprojektet Tipselit tillsammans med Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Tipselit är, och har varit, väldigt viktigt för svensk damfotboll vilket inte minst bevisas av att samtliga spelare som deltagit i de fyra senaste världsmästerskapen har gått vägen via Tipselit, säger Stefan Alvén, Sportchef Elitfotboll Dam.

Slutspelet i Svenska Spel F-19 avgörs på Hammarby IP i Stockholm fredag 30 oktober till söndag 1 november.

De senaste fem årens vinnare:

2019: Växjö DFF
2018: IF Limhamn Bunkeflo
2017: Eskilstuna United DFF
2016: Eskilstuna United DFF
2015: FC Rosengård

Matchschema:

Fredag 30 november
Semifinal 1 klockan 16.30
Semifinal 2 klockan 19.00

Söndag 1 november
Match om tredjepris klockan 11.00
Final klockan 13.00

Alla matcher kommer att sändas på SportExpressen Play (sportexpressenplay.se). Matcherna kommer att gå att köpa som PPV eller som abonnemang. Köper du abonnemang kan du även se alla matcher i Elitettan resten av säsongen.