Träningslägret i Spanien ställdes in – Petter Menning paddlar i kyla och mörker utanför Rindö i senaste avsnittet av Tillsammans till OS i Tokyo

Följ med VM-guldmedaljören i kanot, Rindö-bon Petter Menning, på ett hårt, kallt och mörkt träningspass i Rindöfjärden. I det senaste avsnittet av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés webbserie Tillsammans till OS i Tokyo berättar Petter och hustrun och tränaren Evelina Menning om hur det är att i mitten av december träna kanot i Stockholms skärgård.

Det är den 10 december och 225 dagar kvar till OS. Petter Menning skulle egentligen ha befunnit sig i Spanien på träningsläger för att där träna mot det franska landslaget, men pandemin har gjort att han är kvar hemma i Sverige. En mild vinter som denna har det fungerat bra att träna hårt också i Stockholms skärgård.

– Jag har paddlat ute fram till nu, dagligen ändå. Jag tränar så hårt som vi har planerat, berättar Petter i avsnittet.

Petter och Evelina Menning tar med tittarna på ett kallt och mörkt träningspass: 2 gånger 200 meter, 2 gånger 100 meter, 2 gånger 50 meter. Allt ska göras 3 gånger i 90 procent av maxfart.

– Jag gillar det. Det är bra, men också hårt, konstaterar Petter.

Evelina Menning menar att man kan se det som något negativt att träna i kyla och mörker, men hon lyfter fram att det också finns fördelar med det.

– Man kan också tycka att det är lite coolt och försöka visa att det går, säger hon och får medhåll av Petter.

– Att vara ute när det är kallt och börjar bli mörkt, och jag vet att de flesta andra bara skulle sätta sig inne i värmen i stugorna, det ger någonting extra. Det gör att man känner sig stark. Jag brukar tänka på det som att vi i Sverige ändå är någon typ av vikingar, resonerar Petter samtidigt som han paddlar vidare med mössan neddragen och pannlampan på huvudet.

Se hela avsnittet i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo

I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:

Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store

Google Play