Tommy ”Potti” Ingemarsson och Jonathan ”Loda” Berg nya ledare för det svenska landslaget i e-sport – siktar mot VM-guld i november

E-sportförbundet SESF, presenterar idag 2021 års svenska landslag i e-sport. Årets VM i e-sport avgörs i spelen Dota2, CS:GO, PES och Tekken 7. Tillsammans med e-sportprofilerna Jonathan ”Loda” Berg från The Alliance, Tommy ”Potti” Ingemarsson och Fredrik ”JAEGARN” Kempf från Svenska Elitserien i CS:GO och Area Academy, har några av Sveriges främsta e-sportare tagits ut för att representera Sverige vid VM i november.

Det är trettonde gången som det internationella e-sportförbundet, IESF, arrangerar VM. I år är Eilat i Israel värdstad för spelen som går av stapeln mellan den 14 och 20 november.

– Årets svenska landslag håller absoluta världsklass. Det ska bli mycket spännande att följa spelen och se om vi håller ända fram. Jag tror att VM kan inspirera och sporra alla gamers och e-sportare där ute att göra mer av sin sport, säger landslagskapten Alex Ferm, SESF.

Landslaget stöttas av en lång rad tunga aktörer som Svenska Spel, Telia, Consid, Stadium, Nike, ESEN Esports och Kappa Bar.

Uttagningen till årets landslag har gjorts tillsammans med Jonathan ”Loda” Berg, Tommy ”Potti” Ingemarsson och Fredrik ”JAEGARN” Kemp.

– Vi har valt ut ett drivet gäng spelare som har potential att gå riktigt långt! VM i e-sport växer år för år och det är en speciell känsla att få representera Sverige, säger Jonathan ”Loda” Berg, The Alliance.

– Tillsammans med SESF vill vi vara med och bygga det svenska landslaget i e-sport. Vi tror på vikten av att ha ett landslag att följa och känna med, i såväl medgång som motgång. Spelarna ska känna en stolthet när de sätter på sig landslagströjan. Och den känslan kan vi skapa tillsammans, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson.

– Jag är stolt över att få göra den här resan med e-sportlandslaget, tillsammans arbetar vi för att lyfta värdet av ett landslag inom e-sporten. Min prioritering i uttagningen av laget har varit att skapa ett lag som är såväl slagkraftigt som enat. Årets CS:GO lag är ungt, men med mycket tävlande i ryggen från säsongen 2021. Vi har ett lag som, precis som inom fotbollen, är byggt på spetskvaliteter med specifika rollfördelningar och där spelstilarna enkelt kan sammansvetsas, säger Fredrik ”JAEGARN” Kempf.

Sedan våren 2018 är Svenska Spel huvudsponsor till SESF och e-sportlandslaget.

– E-sport är världens snabbast växande sport och det största intresset för en hel generation svenskar. Svenska Spel har lång erfarenhet av sponsring och tillsammans med SESF utvecklar vi e-sporten i Sverige och bygger ett landslag som verkligen engagerar, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring på Svenska Spel.

Årets e-sportlandslag

Dota2

Joakim ”quick” Vik, Gabriel ”Steffert” Steffert, Alen ”Majkoo” Veric, Andreas ”Faceroll” Westling

Philip ”Dansk” Winqvist, Manager – Johannes ”Gneben” Aira, Coach – Ashkan ”Sultanen” Namazi

Ledare – Jonathan ”Loda” Berg

CS:GO

Erik ”ztr” Gustafsson, Love ”phzy” Smidebrant, Anton ”Sapec” Palmgren, Hugo ”chawzyy” Gunther

Hannes ”hns” Johansson, Casper ”SHiNE” Wennerberg, Gustav ”FRANSSON” Fransson, Coach – Fredrik ”JAEGARN” Kempf, Ledare – Tommy ”Potti” Ingemarsson

PES

Samir ”Sam” Ben Sassi

Tekken 7

Boris ”The Emperor” Cueto Ortiz

Vid senaste VM 2019 vann Sverige guld i Dota2.

 

Läs mer om SESF, landslaget och årets VM.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av e-sport.