Tjejer kodar på plats i Visby

Genom initiativet Tjejer kodar befann sig 30 tjejer på Gotland mellan 14-16 september för att lära sig grunderna i Javascript.

I år är Svenska Spel huvudsponsor till Tjejer kodar, som är ledande på utbildningar inom programmering för kvinnor i Sverige. Målet är att sänka trösklarna och få fler kvinnor att testa på programmering. Tjejer kodar har i dagsläget utbildat över 700 kvinnor inom flertalet tekniker så som HTML & CSS och spelutveckling.

Utbildningen 14-16 september hölls i Svenska Spels lokaler i Visby och leddes av lärare knutna till Tjejer kodar. Till sin hjälp hade de fem tjejer från Svenska Spel som agerade kodcoacher under helgen. Kodcoacherna hjälpte deltagarna med alltifrån felsökning av kod till hur man ska tänka och strukturera sin kod. Föreläsningar mixades med övningsuppgifter och tid för att bygga på sin egen webbsida.

Karin Wittur var en av deltagarna i Berlin och var även på plats i Visby under helgen.

– Att få utbilda mig i en sådan tillåtande och inspirerande miljö, som Tjejer kodar skapar, var roligt. Utbildarna var kunniga och vi hann lära oss mycket på kort tid. Jag tror att jag kommer kunna använda kunskaperna ihop med det jag jobbar med idag inom kommunikation. Det blir en bra brygga för att prata samma språk och förstå varandra. Det är också viktigt för mig, att den arbetsgivare jag har, engagerar sig för och sponsrar sådana här typer av event, säger Karin.

Är du också intresserad av webbprogrammering?

Håll utkik efter kommande event hos Svenska Spel i kalendariet.