Tipselit – vägen till framgång!

När Janne Andersson tidigare idag presenterade sin trupp till herrarnas träningsmatch mot Österrike och premiärmatchen i Nations League i september har 19 av 25 spelare utbildning via Tipselit. Även vid damernas VM-kval imorgon är Tipselit en gemensam faktor då samtliga spelare har varit på Tipselitsamlingar där man har coachats av kvalificerade tränare och fått kunskap om vad som krävs för att gå hela vägen till landslaget.

Tipselit innebär i korthet ett ekonomiskt tränar- och utbildningsbidrag av varierande storlek. Svenska Spel står för pengarna medan Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), Svenska Fotbollförbundet och Elitfotboll Dam (EFD) administrerar projektet. Kriterierna för att kunna vara med har tagits fram gemensamt.

Och resultatet är tydligt. I herrarnas trupp till VM tidigare i år hade hela 17 spelare på något sätt passerat svensk elitföreberedande verksamhet och under damernas EM 2017 var hela truppen utbildad via Tipselit.

-Det är väldigt roligt att vår målmedvetna och långsiktiga satsning på spelar- och ledarutvecklingen verkligen har gett resultat. Jag tror att satsningen även är viktig för framtiden, säger Sara Pettersson, projektledare sponsring på Svenska Spel.

Här kan du läsa mer om samarbetet.