Tennis på gatan – tack vare Framåtfonden

Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Framåtfonden möjliggör bland annat att fler kan testa på att spela tennis. Foto: Toshifumi Kitamura/AFP

Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Framåtfond möjliggör nu ett nytt spännande projekt som ska få fler att testa på tennis. Genom pengar från Framåtfonden har Svenska Tennisförbundet ihop med Smålandsidrotten och Växjö tennisklubb dragit igång projektet ”tennis på gatan” i Araby Park Arena. En gång i veckan kan barn och ungdomar som vill testa på tennis spela kostnadsfritt.

– Med konceptet Tennis på gatan vill vi utmana normen och därmed göra tennisen mer välkomnande för de som inte har den naturliga vägen in i vår idrott. Pengarna innebär att fler barn och ungdomar, och framförallt de som inte har en naturlig väg in i idrotten, får chans att upptäcka tennisen, säger Svenska Tennisförbundets Christer Sjöö.

– Framåtfonden är ett fantastiskt initiativ som kan göra skillnad på riktigt. Specialidrottsförbunden har många idéer på att få fler i rörelse och med Framåtfonden vill vi göra det enklare att förverkliga dem, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.

Framåtfonden är ett initiativ från Svenska Spel och Riksidrottsförbundet som ger idrottsförbund en möjlighet att söka medel för att testa nya former av fysisk aktivitet och skapa rörelseförståelse för fler. Hittills har ett 30-tal idrottsförbund fått medel ur fonden.