Ta chansen – testa triathlon  

Try Triathlon är ett projekt från Svenska Triathlonförbundet med målet att flera ska testa på sporten. Projektet fick under hösten 2019 medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond och under sommaren anordnar utvalda triathlonföreningar mini-triathlon runt om i Sverige.   

Gillar du simning, löpning och cykling? Då är Try Triathlon något för dig. Genom anpassade sträckor ges även nybörjare chansen att genomföra ett triathlon 

– Syftet med projektet är att sprida rörelse- och träningsglädje och sänka tröskeln till sportenVi vill att fler ska få möjligheten att testa kombinationen av simning, cykling och löpning. Try Triathlon kräver inte några tidigare erfarenheter och passar såväl nyfikna motionärer som idrottare, säger Maja Carlsson, idrottskonsulent på Triathlonförbundet.  

För att genomföra ett Try Triathlon ska deltagarna simma 300 meter, cykla 7 km och springa 2 km. Vid ett medellångt triathlon är motsvarande sträckor 3000 meter, 80 km och 20 km. 

 Att genomföra ett medellångt triathlon kan kännas som en omöjlighet för de flesta och därför är Try Triathlon ett perfekt första steg. Deltagarna får fortfarande uppleva farten och styrkan som finns i ett triathlon men istället för månader av förberedelser kan utövarna använda cykeln och badkläderna som finns hemma, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåtfonden på Svenska Spel. 

På lördag den 8 augusti genomförs Try Triathlon i Linköping tillsammans med föreningen IK Nocout.se, i Sala planerar Triathlonföreningen IFK Sala för lopp både den 12 och 19 augusti och den 25 augusti kan man testa triathlon tillsammans med Mölndal Outdoor i Göteborg 

Läs mer om Try Triathlon 

Läs mer om Framåtfonden