Sverige bästa spelombud – här är hela listan

De bästa Svenska Spel-ombuden 2022 är nu utsedda. I söndags hyllades alla Svenska Spels ombud och dessutom utsågs vinnare i sju olika kategorier. Ett hedersomnämnande delades också ut till årets bästa kundkommunikatör. – Det känns jätteroligt såklart! Är man här vill man ju vinna, säger Daniel Marklund på Gotthörnan Hörnefors som utsågs till årets digitala ombud.

Svenska Spel har i dag fler än 5 200 ombud från norr till söder i Sverige och satsar kontinuerligt på att utveckla och förenkla i butikerna – både för att öka försäljningen och kundupplevelsen. Konceptet Spela tillsammans fortsätter också att öka i popularitet, det vill säga att ombud runt om i landet kan sälja spel till kunder via digitala kanaler.

– Vi har fantastiska ombud som varje dag lägger stort engagemang på att erbjuda sina kunder underhållande spel. Jag är väldigt stolt över våra ombud och det känns kul att få hylla dem på det här sättet, säger Carolina Swaffer, Chef Retail och Kundservice på Svenska Spel.

– Jag tror att vi vann för att vi har ett bra kundbemötande, det är viktigt tror jag. Vi ler mot kunderna och hälsar. Kundbemötandet är både det viktigaste och det roligaste med jobbet, säger Jonna Johansson på Ica Algots Supermarket Mönsterås, som utsågs till årets lottombud.

2022 års vinnare som prisades på vinnargalan:

Årets sportspelsombud: ICA Supermarket Gustavslund

Årets digitala ombud: Gotthörnan Hörnefors

Årets nummerspelsombud: G&G Kupolens Tobak Borlänge

Årets lottombud: Ica Algots Supermarket Mönsterås

Årets dagligvaruhandelsombud: Stora Coop Varberg

Årets servicehandelsombud: Saedens Umeå

Årets kedja: Willys

Årets kundkommunikatör: Jan-Tob, Limhamn