Patrik Hofbauer

Svenska Spel välkomnar åtgärder mot matchfixning och olicensierat spel

Det är positivt med de kraftfulla åtgärder som föreslås för att motverka matchfixning och olicensierat spel. Det anser Svenska Spel om den utredning som presenterades av regeringens utredare Gunnar Larsson idag.

Utredningen innehåller åtgärder mot matchfixning som bland annat omfattar ett system för delning av information om misstänkt matchfixning, skyldighet för spelbolag att lämna uppgifter till Polismyndigheten och internationellt utbyte av information.

– Vårt första intryck av åtgärderna som föreslås mot matchfixning är mycket positivt. Utredningen innehåller många av de åtgärder vi önskat, framför allt när det gäller införandet av ett system för delning av information om misstänkt matchfixning. Åtgärderna ger oss också möjlighet att ytterligare hjälpa idrotten i arbetet mot matchfixning genom samverkan kopplat till otillåten vadhållning. Nu gäller det att åtgärderna genomförs och blir verklighet för att de ska få effekt, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef för Svenska Spel.

Vidare föreslår utredningen åtgärder mot olicensierad spelverksamhet, bland annat att främjandeförbudet ska användas för att få betaltjänstleverantörer att blockera betalningar och ökad myndighetssamverkan.

– Även när det gäller åtgärderna mot olicensierat spel så är vi positiva. Det ger möjlighet till ökad kanalisering på den svenska spelmarknaden, det vill säga att olicensierad verksamhet stängs ute. Nu ska vi läsa utredningen i sin helhet och sätta oss in i detaljerna, säger Patrik Hofbauer.