Svenska Spel stöttar ansökan om att arrangera vinter-OS och Paralympics 2026

Svenska Spel stöttar Sveriges Olympiska Kommittés ansökan om att få arrangera vinter-OS och Paralympics 2026.
– Som landets största idrottssponsor känns det naturligt för Svenska Spel att stötta kampanjen. Det känns spännande att vi aktivt kan gå in och stötta nu i slutspurten, säger Svenska Spels vd och koncernchef Patrik Hofbauer.

Den 24 juni avgörs vilket land som får arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Då röstar den Internationella Olympiska Kommitténs ledamöter om att förlägga spelen i antingen Sverige, Stockholm/Åre eller Italien, Milano/Cortina.

– Vi tror att Sverige har goda chanser att få arrangera OS och Paralympics, inte minst med tanke på att det svenska upplägget är hållbart både ur ett socialt, demokratiskt och miljömässigt perspektiv, vilket varit viktigt för oss när vi bestämde oss för att stötta ansökan, säger Patrik Hofbauer.

– Vi ser också att ett mästerskap på hemmaplan kan inspirera barn och unga att röra på sig mer och att få fler i rörelse, vilket är viktigt för oss. Vi vill vara med och bryta den negativa utvecklingen med stillasittande och inaktivitet bland barn och unga. Ett olympiskt vinterspel på hemmaplan tror vi kan skapa nya och intressanta kontaktytor och plattformar för rörelse, motion och hälsa, säger Patrik Hofbauer.

Den svenska OS-kampanjen kommenterar Svenska Spels kampanjstöd så här:
– Det känns naturligtvis positivt att Sveriges största idrottssponsor och hela svenska folkets spelbolag stöttar kampanjen. Svenska Spels engagemang för ett vinter-OS och Paralympics på hemmaplan ger bra energi inför omröstningen, säger Richard Brisius, VD och kampanjchef för Sveriges OS-ansökan.