Svenska Spel stoppar spel på Arameisk-Syrianska IF

Svenska Spel har beslutat att inte erbjuda spel på Arameisk-Syrianska IF:s matcher. Stoppet gäller tillsvidare och anledningen är att Svenska Spel inte kan garantera kunderna säkert spel på laget.

För ett fåtal dagar sedan spelade Arameisk-Syrianska IF en match där det finns starka misstankar om manipulation. Utifrån den samlade bilden, bland annat avvikande spelmönster samt annan extern information, så är misstankegraden hög för att just denna match inte avgjordes på sportsliga grunder.

– Svenska Spel jobbar utifrån en försiktighetsprincip för att säkerställa högsta tänkbara spelsäkerhet och integritet på erbjudna spelobjekt och att under rådande omständigheter erbjuda spel på en match där detta lag deltar är uteslutet. Allt i enlighet med våra regler kring misstänkt manipulation av idrottsresultat. Vi beklagar det inträffade och kan i nuläget inte ge några ytterligare detaljer, säger Per Carlander, chef för spelsäkerhet Svenska Spel.

Arameisk-Syrianska IF spelar i Division 1 Norra och kommande match den 6 juni finns med på Svenska Spels Lången samt Europatipset. Med anledning av rådande omständigheter gör Svenska Spel följande:

  • Alla spel på Lången rad 108-110 Sandviken – Arameisk-Syrianska kommer att återbetalas alternativt sättas till odds 1,00.
  • Match 12 på Europatipset den 6 juni, Sandviken – Arameisk-Syrianska, kommer att lottas. Fördelningen av lotterna är 8-4-4. Lottningen sker som vanligt efter spelstopp men innan matcherna startar.

Ur Svenska Spels spelregler för Europatipset samt Oddset:

Tipset

Om det finns befogad misstanke om att det i samband med viss match förekommer fusk eller brott som kan påverka resultatet i spelet, t ex manipulation av idrottsresultat, har Svenska Spel rätt att bestämma att det resultat som föreligger efter färdigspelad match inte ska gälla som spelresultat i Tipsomgången, utan att spelresultatet istället ska fastställas genom särskild lottdragning. Svenska Spel har också rätt att ogiltigförklara visst spel och spärra vinstutbetalning i enlighet med vad som framgår av de Allmänna Kundvillkoren.

Oddset

Om det finns befogad misstanke om att det i samband med viss match/tävling förekommer fusk eller brott som kan påverka resultatet i spelet, t ex manipulation av idrottsresultat, har Svenska Spel rätt att bestämma att Spelobjekt kopplat till denna match/tävling ska utgå ur vadhållningen. Svenska Spel har också rätt att ogiltigförklara visst vad och spärra vinstutbetalning i enlighet med vad som framgår av de Allmänna Kundvillkoren. Omfattar vad på MIXEN Spelobjekt som utgår ur vadhållningen eller ur vadet får Kunden tillgodoräkna sig rätt resultat med oddset 1,00 för detta Spelobjekt dock under beaktande av vad som sägs nedan.

Läs mer om Svenska Spels arbete mot matchfixning.