Svenska Spel-stipendiat sätter fokus på sydkoreansk ishockey

OS 2018 i Pyeongchang innebär att Sydkorea för första gången deltar i en olympisk ishockeyturnering. Via Lars-Gunnar Björklunds sportjournaliststipendium fick Marcus Bühlund möjligheten att åka till Sydkorea och rapportera om förberedelserna.

Marcus, vars mamma kommer från Sydkorea, frilansar som ishockeykommentator på Eurosport och kände att det fanns en häftig historia att berätta kring Sydkoreas ishockeylag.

– Man får ju bara göra debut i en turnering en gång och att få göra det på hemmaplan är helt unikt. Så stort tack till Svenska Spel som gav mig den här möjligheten. Det betyder otroligt mycket för mig och jag är säker på att de som kommer få stipendiet i framtiden känner likadant.

Lars-Gunnar Björklunds sportjournaliststipendium delas varje år ut av Svenska Sportjournalistförbundet och Svenska Spel till sportjournalister som vill ta nästa steg i sin journalistiska bana genom att åka ut i världen, djupdyka i ett spännande ämne eller på annat sätt utveckla sig i sin yrkesroll. Stipendierna har delats ut sedan början av 1970-talet av dåvarande Tipstjänst och Sportjournalistförbundet med syftet att utveckla och driva svensk sportjournalistik framåt.

Läs mer om Svenska Spels stipendium här