Svenska Spel prisade sina ombud på vinnargala

Årets dagligvaruhandelsombud ICA Maxi Borås

Längdåkaren Anders Södergren delade ut priset Årets dagligvaruhandelsombud till Maria Blomqvist och William Johansson på ICA Maxi Borås.


De bästa Svenska Spel-ombuden 2021 är nu utsedda. I söndags hyllades alla Svenska Spels ombud och dessutom utsågs vinnare i sju olika kategorier. Ett hedersomnämnande delades också ut från Gräsroten, Svenska Spels
sponsringsinitiativ för ungdomsidrotten och föreningslivet.

Svenska Spel har i dag fler än 5 200 ombud från norr till söder i Sverige och satsar kontinuerligt på att utveckla och förenkla i butikerna – både för att öka försäljningen och kundupplevelsen. Konceptet Spela tillsammans fortsätter också att öka i popularitet, det vill säga att ombud runt om i landet kan sälja spel till kunder via digitala kanaler.

– Vi har fantastiska ombud som varje dag lägger stort engagemang på att erbjuda sina kunder underhållande spel. Vi jobbar kontinuerligt med att göra det enklare att vara ombud och att förbättra kundupplevelsen i butik. Jag är väldigt stolt över våra ombud och det känns kul att få hylla dem på det här sättet, säger Carolina Swaffer, Chef Retail och Kundservice på Svenska Spel.

2021 års vinnare som prisades på vinnargalan

Årets sportspelsombud: Saedéns Tobak

Årets digitala ombud: Direkten Ryd

Årets Nummerspelsombud: Ica Maxi Jönköping

Årets lottombud: Stora Coop Ludvika

Årets dagligvaruhandelsombud: Ica Maxi Borås

Årets servicehandelsombud: Täby Tobak

Årets kedja: Reitan Convenience Sweden AB/Pressbyrån

Gräsrotens hedersomnämnande: Ica Gustavslund, Helsingborg

– Det är extra roligt att vi i år infört Gräsrotens hedersomnämnande som går till ett av våra ombud. Våra ombud är alla i högsta grad delaktiga i att vi kan bidra till ungdomsidrotten och föreningslivet genom vårt sponsringsinitiativ Gräsroten. Det är kunderna som bestämmer till vilka föreningar pengarna ska gå, men utan våra fantastiska ombud skulle det inte vara möjligt, säger Carolina Swaffer.

Juryns motiveringar

Årets sportspelsombud: Saedéns Tobak

”Ett stort engagemang, hög kompetens samt ett genuint sportintresse har blivit viktiga delar i Saedéns Tobaks framgångar. Här går kreativitet och affärssinne hand i hand med trivsel och ordning och reda.”

Årets digitala ombud: Direkten Ryd

”Hos Direkten Ryd möts kunderna av kvalitet, kunskap och service på en mycket hög nivå. En skickligt genomförd digital strategi skapar försäljningsframgångar för Spela Tillsammans – och tecknar en intressant vision av framtiden för den fysiska spelbutiken.”

Årets Nummerspelsombud Ica Maxi Jönköping

”Engagerad personal, noggrann kampanjplanering och kreativ exponering skapar tilltalande och säljande atmosfär i butik.  Dagliga andelsspel på samtliga nummerspel skyltas på bästa sätt och plats. Detta gör Ica Maxi Jönköping till en riktig Svenska Spel-ambassadör med fin försäljningsutveckling.”

Årets lottombud: Stora Coop Ludvika

”Att Stora Coop Ludvika fortsätter att nå stora framgångar månad efter månad är ingen tillfällighet. Engagerad personal, fantastisk säljanda, uppsjö av olika paketeringar samt den legendariska Trissbakelsen visar att upplevelse och framgång går hand i hand. Här skapas spelglädje för alla kunder dagligen.”

Årets dagligvaruhandelsombud: Ica Maxi Borås

”Med ett fantastiskt driv och högt engagemang arbetar personalen varje dag för att utveckla sin verksamhet och försäljning. Ica Maxi Borås fortsätter att satsa fullt ut på alla Svenska Spels kampanjer med aktiv försäljning i kassalinjen, i Spela Tillsammans, i förbutiken och i självutcheckningen. En säljande och välutbildad personal som alltid vill utveckla kundmötet och skapa merförsäljning – och som lyckas med det inom alla produkter. ” 

Årets servicehandelsombud: Täby Tobak
”Täby Tobak går från klarhet till klarhet och visar en unik kombination av familjär atmosfär och tillväxt inom såväl nummerspel, sportspel och lotter. Butiken jobbar aktivt med välfyllda exponeringar för andelsspel samt kreativ Triss-skyltning från golv till tak. En välskött butik dit kunderna gärna kommer tillbaka – ofta!”

Årets kedja: Reitan Convenience Sweden AB/Pressbyrån  

”Pressbyrån/Reitan Convenience har visat modet att satsa på nya spelombud i en ovanligt tuff och utmanande period. Pressbyrån har varit först ut med att testa kuponglöst spelande – vilket är i linje med företagets fokus på hållbarhet. Kedjan har ambitionen att utveckla hela spelkategorin genom att tänka nytt och testa nytt.”

Gräsrotens Hedersomnämnande: ICA Maxi Gustavslund, Helsingborg
”Den här butiken anslöt cirka 250 kunder till Gräsroten under året som gick. Detta fantastiska engagemang, arbete och driv för ungdomsidrotten och fotbollsföreningen Eskilsminne IF träffar Svenska Spel som en kärlekspil – rakt i hjärtat.”