Svenska Spel prisade sina ombud på digital vinnargala

De bästa Svenska Spel-ombuden 2020 är nu utsedda. I söndags hyllades Svenska Spels alla ombud och vinnare i sex olika kategorier utsågs.
– Vi har fantastiska ombud som varje dag jobbar stenhårt och fortsätter erbjuda sina kunder underhållande spel, och jag är väldigt stolt över hur de har arbetat under det här speciella året, säger Carolina Swaffer, Chef Retail och Kundservice på Svenska Spel. 

Det har varit ett tufft år för handeln och situationen för Svenska Spels tusentals ombud har inte varit något undantag.

– Att driva en fysisk butik är tufft just nu. Men vi har fantastiska ombud som varje dag jobbar stenhårt och fortsätter erbjuda sina kunder underhållande spel, och jag är väldigt stolt över hur de har arbetat under det här speciella året. De var alla också högst bidragande till att Svenska Spel i fjol delade ut rekordmånga miljonvinster, totalt 455 stycken till ett värde av över 1,8 miljarder kronor. Utan våra fantastiska ombud skulle inte det vara möjligt, säger Carolina Swaffer, Chef Retail och Kundservice på Svenska Spel.

Svenska Spel korar varje år de bästa ombuden i sex olika kategorier. I söndags, vid en digital gala med kända idrottsprofiler som till exempel Therese Alshammar som prisutdelare, utsågs 2020 års vinnare.

Årets ombud: Ica Maxi i Borås
Årets nummerspelsombud: Coop Mariedal i Lysekil
Årets Lottombud: Willys Sisjön i Askim
Årets sportspelsombud: Slottet Spel i Helsingborg
Årets digitala ombud: Café Brasco i Stockholm
Årets kedja: Willys

Stor satsning på Spela Tillsammans
Svenska Spel har de senaste åren satsat mycket på att integrera de fysiska ombuden också i den digitala affären. Genom Spela Tillsammans kan ombud runt om i landet sälja spel till kunder via digitala kanaler. På så sätt har många ombud kunnat locka till sig helt nya kunder.

– Spela tillsammans har kommit att bli väldigt viktigt, både för oss och för våra ombud. Inte minst i dessa tider då ombuden kan erbjuda till exempel andelsspel inte bara till sina trogna stamkunder utan också till spelare från andra delar av landet, säger Carolina Swaffer.

Juryns motiveringar
Årets ombud: Ica Maxi i Borås
”Denna inspirerande butik är en fantastisk ambassadör för Svenska Spel där det andas spelglädje inom såväl Nummerspel, Lotter och Sportspel. Kunden möter Triss i självscanningen eller varför inte på en Trisskväll? Framgångsrikt säljer personalen aktivt med hjälp av kreativa, tydligt skyltade kampanjer och ett stort varierat utbud av andelsspel som marknadsförs i förbutiken, på den maffiga andelsspelsväggen, i Spela Tillsammans.”  

Årets nummerspelsombud: Coop Mariedal i Lysekil
”Denna butik gör kunderna glada! Det otroliga engagemanget för spel i allmänhet och nummerspel i synnerhet smittar av sig på kunderna som älskar att botanisera i andelsspelsfloran som dagligen gör sig påmind här. Genom tydligt uppsatta mål, väl inarbetade rutiner och aktuell säljande skyltning med ett brett utbud av andelsspel, har butiken mycket positiv försäljningsutveckling år efter år.” 

Årets Lottombud: Willys Sisjön i Askim
Med ett aktivt och engagerat försäljningsteam i såväl förbutik som kassalinjen som ställer frågan ” Får det lov att vara en Triss idag?” når den här butiken lottframgångar månad efter månad, år efter år. Kreativa paketeringar med stor prisbredd och personliga skyltningar görs för att skapa nya upplevelser för kunderna som gärna kommer tillbaka.”

Årets sportspelsombud Slottet Spel i Helsingborg
”Sportspel är den här butikens signum. Här finns andelsspel för alla kunder i otroligt många prisklasser som knådas fram i butikens egna Tipslabb. Butiken drivs på ett professionellt sätt och har tydliga och väl framarbetade rutiner. Den engagerade och kunniga personalen, med ett stort intresse för sport och spel, skapar en härlig atmosfär i butiken.” 

Årets digitala ombud: Café Brasco i Stockholm
”Denna exemplariska butik arbetar passionerat med Svenska Spels produkter. Spela Tillsammans utgör en stor del av det arbete som läggs ner för en omfattande försäljning. Den lyckade marknadsföringen på sociala medier skapar trafik både till nätet och till butik med en massiv ökning av kundbasen och sålda andelsspel som följd. Med ett stort engagemang, rutiner och kompetens möter man kunderna med spelglädje på nätet som i Caféet.” 

Årets kedja: Willys.
”En kedja med engagerad och kunnig personal både i butik och centralt, som visar både mod och nyfikenhet att utvecklas. Arrangerade förbutiksträffar, diplomerade förbutiksmedarbetare, tydliga riktlinjer vad gäller budskap i butik och med stort engagemang i utmaningar så resulterar det i en stadig försäljningsutveckling.”