Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet förlänger sitt samarbete

Patrik Hofbauer, VD Svenska Spels och Tommy Boustedt, Generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet.

Svenska Spel förlänger samarbetet med Svenska Ishockeyförbundet till år 2025 med option på ytterligare två år.
– Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet har en lång och lyckosam historia ihop. Genom förlängningen av avtalet kan vi fortsätta skapa rätt förutsättningar för svensk hockey att fortsätta sin fina utveckling, säger Patrik Hofbauer vd Svenska Spel.

Svenska Spel har varit huvudsponsor för Svenska Ishockeyförbundet i drygt tjugo år. Samarbetet har bland annat omfattat Hockeyakademin som är svensk hockeys utvecklingsprogram för spelare från Tre Kronors Hockeyskola upp till de svenska juniorlandslagen.

Nuvarande avtal sträcker sig fram till och med år 2021, men redan nu är man alltså överens om en förlängning.
– Ishockey är en av våra allra mest omtyckta idrotter och varje år står våra landslag för fantastiska insatser. Samarbetet möjliggör att vi kan vara med och utveckla svensk ishockey hela vägen, från de allra minsta i Tre Kronors Hockeyskola, till våra folkkära landslag på dam- och herrsidan, säger Patrik Hofbauer.

– Vi är mycket glada över att vårt långvariga samarbete med Svenska Spel fortsätter. Långsiktigheten i Svenska Spels engagemang betyder oerhört mycket och ger oss förutsättningar att realisera vår vision om att bli bäst på alla nivåer, göra ishockeyn tillgänglig för fler och vara Sveriges mest engagerande idrott. Svenska Spel värnar också om idrotten och bedriver sin verksamhet med en hög grad av spelansvar vilket är viktigt för oss vid en ny licensmarknad, säger Tommy Boustedt, Generalsekreterare vid Svenska Ishockeyförbundet.

Det nya avtalet, inklusive optionsåren, är värt över 200 miljoner kronor. Utöver det kan även en mästerskapsbonus falla ut. Bonusen, som är densamma för herr- och damlandslagen, kan uppgå till maximalt 1,5 miljoner kronor per år om både Tre Kronor och Damkronorna vinner VM-guld. Det nya avtalet börjar gälla från och med första juli 2019.

För mer information kontakta:
Johan Söderkvist, PR-projektledare Svenska Spel, telefon 070-245 31 16