Svenska Spel och SOK följer sex olympier på vägen till Tokyo

Vad krävs för att ta sig till ett olympiskt spel? Hur mycket svett, tårar och uppoffringar krävs? Svaren får du i Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés nya webbserie Tillsammans till OS i Tokyo. Där får du en unik inblick i sex olympiers väg till spelen i Tokyo, från i dag och hela vägen fram till vårens slutförberedelser.

Svenska Spel är sedan ett drygt år tillbaka huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och har en speciell satsning på Team Svenska Spel, en grupp bestående av tio olika idrottare och ett lag som alla ingår i SOK:s stödprogram Topp- och Talang.

Nu lanseras webbserien Tillsammans till OS i Tokyo där tittarna kommer att få följa sex av teammedlemmarna i deras vardag och träning på väg till de olympiska spelen i Tokyo. I vår kommer dessutom en tv-serie, Drömmar om guld – tillsammans till OS i Tokyo, att sändas i Discoverys kanaler.

– Som huvudsponsor till SOK vill vi vara med våra aktiva idrottare på deras resa mot att förverkliga drömmen om en OS-medalj. Genom den här serien låter vi svenska folket följa med på den resan, säger Svenska Spels kommunikationsdirektör Joakim Mörnefält och fortsätter:

– Vi förverkligar drömmar varje dag och är glada och stolta över att få vara med och förverkliga några av landets bästa idrottares dröm om att få delta i ett OS.

De sex olympierna som tittarna kommer följa är:

Angelica Bengtsson, stavhopp
Max Salminen, segling
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Sara Algotsson Ostholt, fälttävlan
Anna Bernholm, judo

– Jag hoppas att mina styrkor kommer fram och jag ser fram emot att dela med mig av mitt äkta jag, som ett komplement till muppen som är hög på adrenalin efter tävlingar, eller som den som peptalkar sig själv via presskonferenser. Jag önskar visa att idrott visst är ett yrke som vilket annat, med sina utmaningar, säger Angelica Bengtsson, som är först ut i webbserien, som kommer att kunna ses i både Svenska Spels och SOK:s kanaler.

För idrottare i SOK:s Topp och Talanggrupp är stödet från Svenska Spel väldigt viktigt. Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, menar att många av de svenska idrottare som är bland de bästa i världen i sina respektive idrotter lever näst intill existensminimum.

– För många är det en kamp att få vardagen och ekonomin att gå ihop, att få tid och möjlighet att träna tillräckligt mycket. Vi på SOK stöttar idrottarnas satsning med de medel vi får fram i vårt stödprogram Topp och Talang, pengar som kommer uteslutande från näringslivet. De medel som Svenska Spel satsar på svensk idrott och på olympierna gör stor skillnad, större än vad många förstår. Via ”Tillsammans till OS i Tokyo” vill vi visa hur en OS-satsning går till, hur man som idrottare strävar efter att bli bäst i världen och hur man drivs av drömmar om guld, säger han.

Första avsnittet i webbserien Tillsammans till OS i Tokyo släpps i dag och kan ses på Svenska Spels Youtube-kanal och i OlympiaAppen.

Se första avsnittet i OlympiaAppen (Obs! Länken kan bara öppnas i smartphone.)

Läs mer om Team Svenska Spel.

Läs mer om Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés samarbete.

Fakta/Team Svenska Spel

Henrik Stenson, golf
Armand Duplantis, stavhopp
Angelica Bengtsson, stavhopp
Anna Bernholm, judo
Sofia Mattsson, brottning
Anna Nordqvist, golf
Petter Menning, kanot
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, fälttävlan
Bordtennislandslaget, herr

Fakta/Angelica Bengtsson

Fakta/Max Salminen

Fakta/Petter Menning

Fakta/Sofia Mattsson

Fakta/Sara Algotsson Ostholt

Fakta/Anna Bernholm