Svenska Spel och Elitfotboll Dam bjuder in till Drömmötet 

Slå straffar mot Zećira Mušović i FC Rosengård, utmana Stina Blackstenius, Kopparbergs/Göteborg FC i att slå frisparkar eller öva försvarsspel med Hammarbys Alice Carlsson. Det här och mycket mer kan bli möjligt när fotbollsfans över hela landet bjuds in till Drömmötet i Svenska Spels nya kampanj för att stärka damfotbollen i Sverige.

Sedan många år är Svenska Spel huvudsponsor till klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Ett viktigt mål i partnerskapet är att göra ligorna ännu bättre, spelarna mer välkända och få fler att upptäcka prestationerna på planen. Kort sagt, stärka svensk damfotboll så att den förblir en av världens bästa.

Nu lanserar Svenska Spel i samarbete med Elitfotboll Dam Drömmötet där fotbollsfans över hela landet bjuds in till ett oförglömligt möte med spelare och ledare från de svenska elitklubbarna.

– Tillsammans med Elitfotboll Dam har vi under lång tid arbetat för att få fler att upptäcka spänningen i den svenska damfotbollen. Genom Drömmötet ger vi nu fotbollsfans från norr till söder möjlighet att uppleva spänningen på riktigt nära håll. Det kan vara allt från att få vara med på ett träningspass till att som coach för ett pojk- eller flicklag få diskutera taktik med någon av våra duktiga elitlagstränare. Vår förhoppning är att det här ska bidra till att öka intresset för svensk damfotboll ännu mer och att svenska folket ska förstå att vi har några av världens bästa fotbollsspelare här i Sverige, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.

Han får medhåll av Elitfotboll Dams generalsekreterare Tomas Hoszek.

– Det har varit en märklig vår. Mycket talade för att årets säsong skulle bli den bästa någonsin och att den positiva trenden vad gäller intresset för svensk damfotboll skulle hålla i sig och bidra till fyllda läktare runt om i landet. Men Covid-19-pandemin kom i vägen och vi har istället fått se matcher inför tomma läktare. Det är därför viktigare än någonsin att vi gör allt vi kan för att bidra till ett ökat intresse för damfotbollen, och där har vi i Svenska Spel en mycket engagerad partner som liksom vi brinner för att stärka damfotbollen på alla nivåer.

En av fotbollsstjärnorna som kan komma att få vara värd för ett Drömmöte är Kopperbergs/Göteborgs FC:s och landslagets anfallsstjärna Stina Blackstenius. Hon ser fram emot att få träffa fans på riktigt nära håll.

– För oss på planen är situationen när vi inte får spela inför en stöttande och hejande publik minst sagt speciell. Därför ser jag extra mycket fram emot att möta fans genom Drömmötet och låta dem ta del av vår verksamhet på riktigt nära håll. Hade jag varit en ung fotbollstjej i dag hade jag älskat att få chansen att möta mina idoler, och det ska bli väldigt roligt att få uppfylla de drömmöten som jag själv drömde om som liten”, säger Stina Blackstenius.

På kampanjsajten Drömmötet.se kan fotbollsfans själva gå in och nominera sitt drömmöte. Under hösten kommer sedan fyra drömmöten att ske.