Svenska Spel köper sponsorbiljetter till SM-finalerna

På grund av corona-viruset kommer SM-finalerna i bandy att spelas inför tomma läktare. Nu aktiverar Svenska Spel sitt sponsorskap köper sponsorbiljetter för 100 000 kronor till finalmatcherna för att stötta svensk bandy.
Foto: Bildbyrån

Coronaviruset gör att Svenska Bandyfinalen, som avgörs på lördag på Studenternas IP i Uppsala, kommer att spelas inför tomma läktare.
Men nu väljer förbundets huvudsponsor Svenska Spel att gå in och aktivera sitt sponsorskap genom att köpa fiktiva sponsorbiljetter till SM-finalerna för 100 000 kronor. Biljetter som inte kommer att användas.
– Initiativet betyder mycket för svensk bandy, inte minst ekonomiskt, säger Per Selin ligachef för Svensk Elitbandy. Nyheten att Svenska Spel bidrar på detta sätt är oerhört glädjande.

Bandyfinalerna brukar locka storpublik, men i år är läget annorlunda. I och med Folkhälsomyndigheten och regeringens beslut om att förbjuda sammankomster där mer än 500 personer deltar, på grund av Corona-viruset, har Svenska Bandyförbundet, i samråd med elitklubbarna, beslutat att genomföra SM-finalerna utan publik.
– Hälsan går självklart först. Samtidigt vill vi gärna avgöra SM-finalerna på bandyplanen. Därför känns det skönt att vi kan avgöra SM-slutspelet på sportsliga grunder, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande för Svenska Bandyförbundet.

– Svenska Spel har länge stöttat svensk bandy och vi vet hur viktiga bandyfinalerna är för hela bandyrörelsen. Vi väljer därför att göra vad vi kan för att stötta bandyn och idrotten under denna svåra period som vi just nu befinner oss i, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.