Svenska Spel: Försök till matchfixning visar på vikten av fortsatta insatser mot spelfusk

Den allsvenska matchen AIK-IFK Göteborg har idag skjutits upp på grund av försök till matchfixning. Svenska Spel beklagar det inträffade. För mer information om bakgrunden

– Det som inträffat är oerhört tråkigt och beklagligt. Jag vill tacka den spelare som slog larm till förbundet. Det här visar hur viktigt det är att vi alla fortsätter det gemensamma arbetet för att förhindra matchfixning och spelfusk – allt från idrottsförbund till polis, myndigheter och spelbolag, säger Lennart Käll, vd Svenska Spel.

Svenska Spel har idag flera verktyg för att minska risken för manipulation och matchfixning. ID-krav för alla som spelar, insatsbegränsningar, restriktivt urval av spelobjekt och livekontroll av alla spel är exempel på åtgärder. Sedan 2013 finansierar Svenska Spel dessutom en heltidstjänst på Riksidrottsförbundet med syfte att arbeta förebyggande mot matchfixning.

– På Svenska Spel arbetar vi kontinuerligt för fair play och mot alla former av matchfixning. Vi fortsätter med de insatserna på både nationell och internationell nivå, säger Lennart Käll.

När det gäller den allsvenska matchen AIK-IFK Göteborg har Svenska Spel gjort följande:

  • Matchen 5 stoppad för spel, alla insatser återbetalas.
  • Bomben 2 stoppad för spel och oddset kommer att beräknas på de två övriga matcherna.
  • Lången 157-159, XL 282 samt Mixen, alla insatser återbetalas.
  • Topptipset match 3 lottas, fördelning: 6-5-5.

Mer om Svenska Spels insatser mot matchfixning.