Svenska Spel bäst på hållbarhet i spelbranschen

Hållbarhetsspecialisterna Carl-Fredrik Matthing, Scarlett Roa Brynildsen och Karin Granath är glada över att Svenska Spel utsetts till spelbranschens mest hållbara företag.

Svenska Spel är det mest hållbara varumärket i spelbranschen och är dessutom ett av de svenska företag som stärkt sitt hållbarhetsanseende mest sedan 2018. Det visar Sustainable Brand Index stora undersökning bland konsumenter.

Sustainable Brand index gör varje år en undersökning bland svenska konsumenter vilka varumärken som är mest hållbara ur ett miljö- och socialt perspektiv. Bland företagen i spelbranschen rankas Svenska Spel högst och har dessutom ökat från plats 138 till plats 82 sedan förra året.

– Det här är ett erkännande för hela Svenska Spel. Jag tolkar detta som att konsumenterna ser att att Svenska Spel är aktiva med sitt hållbarhetsarbete på alla områden, inte enbart inom spelansvar. Att vid dessutom rankas högre än tidigare under ett år som spelbranschen varit under hård press och granskning visar att vi gör bra saker, säger Scarlett Roa Brynildsen, hållbarhetschef på Svenska Spel.

Topplista hållbarhet i spelbranschen, placering inom parentes.

1. Svenska Spel (82)
2. Svenska Postkodslotteriet (131)
3. ATG (197)
4. Mrgreen (248)
5. Betsson (350)
6. Unibet (351)
7. Maria Casino (354)
8. Leo Vegas (355)

I Sustainable Brand Index svarar konsumenter på frågor om miljöansvar och socialt ansvarstagande kopplat till varumärkena. Undersökningen definierar hållbarhet enligt FN:s initiativ Global Compact och är Europas största hållbarhetsundersökning.

Här kan du läsa mer om underökningen:
https://www.sb-index.com/sweden