Svenska Spel i Almedalen 2018

I år anordnar Svenska Spel tre seminarier på Joda Bar & Köks innegård under måndagen den 2 juli.

Attityder inom idrotten – är jämställd sponsring en utopi?
Seminarium 2/7 2018 09:00 – 10:00 Joda Bar och kök, Skeppsbron 24

President Donald Trump pratade om ”locker room talk” för att bortförklara sexistiska kommentarer om kvinnor. På vilket sätt speglar hans uttalande värderingar om män och kvinnor i Sverige. Vad betyder det för möjligheten att uppnå jämställd idrottsekonomi? Hur stor del av ojämställdheten är ett resultat av värderingar, och hur stor del beror på en kommersiell bedömning?

Kom och lyssna till samtal om stämningen och attityderna i svenska omklädningsrum, den stora skillnaden i sponsringsmedel mellan män och kvinnor och konsekvenserna för samhället.

Klickfiske i spelvärlden – hur ser ansvarsfull speldesign ut?
Seminarium 2/7 2018 10:30 – 11:30 Joda Bar och kök, Skeppsbron 24

Frågor som ofta brukar diskuteras kopplat till spel om pengar är marknadsföring, bonusar och vinståterbetalning. Mer sällan pratas det om hur spelens utformning också har en stor betydelse för den positiva spelupplevelsen, men även för risken att hamna i ett negativt spelande.

Kom och lyssna på spännande diskussioner kring ansvarsfull speldesign. Hur ska spelbranschen agera för att skapa roliga spel men fortfarande agera som ansvarstagande spelaktörer?

Hur fixar vi matchfixningen?
Seminarium 2/7 2018 13:00 – 14:00 Joda Bar och kök, Skeppsbron 24

I dag är det fullt möjligt att satsa pengar på enskilda matchhändelser, som inkast och gula kort, hos flera spelbolag. Är det verkligen rimligt att spelbranschen gör det så lätt för den organiserade brottsligheten att påverka en match? Kommer spelfuskbrottet som införs i brottsbalken att resultera i fler åtal och fällande domar kring matchfixning? Vad kan vi göra för att se till att ungdomar som engagerar sig idrottsligt inte möts av den organiserade brottsligheten?

Kom och lyssna på Fredrik Gårdare, ledare för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad organiserad brottslighet när han berättar om matchfixning och dess konsekvenser i Sverige i dag. I seminariet deltar även Tomas Tobé (M), ordf. Justitieutskottet, Per Carlander från Svenska Spel, m.fl.

Svenska Spels experter

Svenska Spel har även experter som är på plats för att dela med sig av sin kunskap och som gärna medverkar som paneldeltagare vid seminarier som berör Kommunikation, HR, IT och Hållbarhet.

Joakim Mörnefält – Kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Svenska Spel

Stor kunskap kring marknadsföring, sponsring och varumärkesbyggande.

Maria Z Furenmo – HR direktör på Svenska Spel

Lång erfarenhet av leda och driva HR-verk­samhet i snabbväxande miljöer och företag i förändring.

Jörgen Olofsson – CIO på Svenska Spel

Lång erfarenhet av att leda och driva IT-verksamhet i kritiska snabbrörliga miljöer med höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet.

Zenita Strandänger – Hållbarhetschef på Svenska Spel

Arbetar dagligen med hållbarhet, spelberoende och konsumentskydd.

Vill du veta mer?

Kontakta Linnéa Hedberg, projektledare, linnea.hedberg@svenskaspel.se

Eller besök Svenska Spel i Almedalen.