Svenska mästarna donerar Hejapriset till fem olika volleybollföreningar

Vinnarna av årets SM i beachvolley valde att skänka prispengarna från Hejapriset till fem olika volleybollföreningar runt om i landet. – Vi vill skänka pengarna till Göteborg Beachvolley Club för att de har en stor ungdomsverksamhet som vi hoppas kommer kunna växa ännu mer och ge fler chansen att upptäcka vår fantastiska sport, säger Anna Rydenberg och Sara Malmström, årets SM-vinnare på damsidan.

När beachvolley-Sverige samlades på Tylösand för att göra upp om SM-titlarna fick de nyblivna svenska mästarna motta Hejapriset som delades ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Tillsammans för fler i rörelse är ett samarbete mellan Svenska Spel, Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbunden som syftar i att få fler i rörelse och sänka tröskeln till idrotten. Hejapriset innebär 5 000 kr var att donera till valfri klubb inom svensk volleyboll.

David Åhman som tog hem guldet på herrsidan tillsammans med Jonathan Hellvig, valde IKSU Beach.

– Med hjälp av detta bidrag hoppas jag att IKSU Beach kan utveckla sin ungdomsverksamhet ännu mer så att fler får samma möjlighet som mig att upptäcka denna roliga sport, även i kalla Umeå, säger David Åhman.

Jonathan Hellvig bestämde sig för sin moderklubb.

– Lidingö SK är min moderklubb som jag fortfarande spelar för. Nu har Lidingö en växande ungdomsverksamhet så det känns jättebra att ge Hejapriset till Lidingö SK.

Även Philip Franzon, som vann mixed klassen tillsammans med Felicia Granberg, bestämde sig för sin moderklubb.

– Jag väljer att donera pengarna till Beachbrothers BC för att det är min moderklubb och jag vet att det finns eldsjälar som bedriver ungdomsverksamhet där.

Felicia Granberg valde Stöcke IF

– Stöcke volleyboll har många engagerade ledare där fokus är att få många ungdomar att idrotta och känna glädje till idrott. Föreningen är alltid välkomnande vare sig man är spelare, förälder eller tränare. De har lyckats få en positiv jargong i föreningen. Därför föll mitt val på Stöcke volleyboll, säger Felicia Granberg.

Foto: Robert Boman