Svenska fotbollslandslaget

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel förlänger samarbetet till och med 2028

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel förlänger samarbetet under de kommande sju åren. Det nya avtalet till och med 2028 innehåller också ett utökat samarbete med gemensamma projekt inom jämlikhet, inkludering och mångfald, samt mot matchfixning. Det är Svenska Spels största förbundsavtal någonsin.

Samarbetet mellan Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel bidrar till att stärka hela förbundets verksamhet – allt från satsningar på breddfotboll till talangutveckling och landslagen.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit, och genom samarbetet med Svenska Fotbollförbundet fortsätter vi att bidra till utvecklingen av svensk fotboll. Samtidigt säkrar vi långsiktiga värden för Svenska Spels varumärke och affär. Det är en stor och viktig investering för oss, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef för Svenska Spel.

I det nya avtalet ingår gemensamma projekt inom viktiga samhällsfrågor – dels inom jämlikhet, inkludering och mångfald, dels mot matchfixning. I och med förlängningen av samarbetsavtalet så säkerställs även finansieringen av Tipselitprojektet för fortsatt spelarutveckling för flick- och damelit. Svenska Spel blir dessutom huvudsponsor för Svenska Cupen från säsongen 2022/2023.

– Vi är mycket stolta över vårt långvariga samarbete med Svenska Spel som ger oss en stabil grund att stå på när vi ska fortsätta stärka och utveckla svensk fotboll. Långsiktigheten i Svenska Spels engagemang för svensk fotboll har och kommer betyda väldigt mycket och det känns bra att vi tillsammans kommer fortsätta våra satsningar på områden som jämlikhet, mångfald och att motverka matchfixning. Det är viktiga framtidsfrågor för oss på SvFF, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Avtalet mellan Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel gäller sju år framåt, från den 1 januari 2022 till den 31 december 2028. Svenska Spel har varit med och utvecklat svensk fotboll i 88 år, ända sedan 1934, och har varit huvudsponsor till Svenska Fotbollförbundet sedan 1994.