Svensk handboll tecknar nytt sponsoravtal med Svenska Spel

Svenska Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg, Svenska Spels vd Lennart Käll, Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel, och Stefan Lövgren, vd Svenska Handbollslandslaget AB.

Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll fortsätter samarbetet med Svenska Spel genom ett nytt treårigt sponsoravtal. Med avtalet säkrar Svenska Handbollförbundet och elithandbollen de resurser som behövs för att utveckla svensk handboll framåt, bland annat med fortsatt satsning på jämställdhet och mångfald.

Svenska Spel har varit huvudsponsor för svensk handboll i mer än ett decennium. Det nya treåriga huvudsponsoravtalet med Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll sträcker sig från säsongen 2018/2019 till säsongen 2020/2021. Värdet på det nya avtalet uppgår till 35,7 miljoner kronor för tre år, vilket är en ökning med drygt 25 procent.

– Tillsammans med Svenska Handbollförbundet och elithandbollen för vi svensk handboll framåt. Jag vill särskilt hålla fram svensk handboll som en förebild för hela idrotten när det gäller jämställdhet. För att bibehålla den höga nivån ingår även satsningar på gemensamma projekt inom jämställdhet i det nya avtalet, säger Lennart Käll, vd och koncernchef för Svenska Spel.

Det nya sponsoravtalet innebär ökat fokus på jämställdhet, hållbarhet och mångfald. Ersättningen fördelas mellan de tre parterna Svenska Handbollförbundet, handbollsligorna och handbollslandslagen.

– Vi har en lång och framgångsrik historik tillsammans med Svenska Spel och det är glädjande att vi även fortsättningsvis kan jobba tillsammans för att utveckla handbollen i Sverige, såväl på nationell nivå som med våra landslag som håller högsta internationella klass. Svenska Spels satsning för jämställdhet och mångfald rimmar också väldigt bra med de värderingar vi har i vår vision att göra handbollen tillgänglig för alla, säger Robert Wedberg, generalsekreterare Svenska Handbollförbundet.

Samarbetet mellan Svenska Spel och Svenska Handbollförbundet möjliggör bland annat följande inom handbollen:

  • Sex olika landslag från junior- till elitnivå.
  • Möjligheten för unga spelare att matchas mot lag i andra länder.
  • Ytterligare satsningar inom jämställdhet, hållbarhet och mångfald.

För mer information kontakta:
Robert Wedberg, generalsekreterare Svenska Handbollförbundet, 070–993 14 43, robert.wedberg@handboll.rf.se
Lotta Örtnäs, tf. presschef Svenska Spel, 070-660 78 27, lotta.ortnas@svenskaspel.se