Handboll

Svensk handboll satsar på juniorerna mot matchfixning och spelproblem

Nästa vecka samlas IK Sävehofs dam- och herrjuniorer för att vara med om startskottet på Svenska Handbollförbundets ungdomssatsning mot matchfixning. Det är ett 40-tal ungdomar som får lyssna till Riksidrottsförbundets samordnare, Johan Claesson, för att därefter göra Svenska Spels webbaserade utbildning mot matchfixning och spelproblem.

I höstas gjordes en lyckad informationsturné mot matchfixning för klubbarna i Handbollsligan herr. Dessutom har Svensk Elithandboll sett till att alla dam- och herrlag har genomgått Svenska Spels webbaserade utbildning. Nu tar  Handbollförbundet nästa steg med en omfattande satsning på ungdomsspelarna. Först ut att testa utbildningen blir alltså IK Sävehofs dam- och herrjuniorer, ungdomar som är 16 till 18 år.

Handbollförbundet kommer under våren att gå ut med en rekommendation om att alla USM-lag genomför utbildningen lokalt i sina klubbar, och att de åldersgrupperna genomför den varje år framöver för att motverka matchfixning och spelproblem inom handbollen.