Snart startar Svenska Spel Trophy

Hockeyallsvenskan drar inte i gång förrän i slutet av september – men i år börjar säsongen ännu tidigare. Tack vare ett samarbete mellan Expressen och Svenska Spel kommer de hockeyallsvenska lagen att ingå i turneringen Svenska Spel Trophy – där en försäsongssegrare koras innan ligasäsongen drar i gång. – Intresset för hockey hos våra läsare och tittare är gigantiskt, så att skapa den här turneringen känns väldigt roligt, säger Expressens sportchef Kalle Forssell.

Uppladdningen till hockeysäsongen är i full gång och det är bara dagar kvar innan lagen spelar sina första matcher på försäsongen. Men i år är det en annorlunda försäsong.Tillsammans med Svenska Spel har Expressen skapat en helt ny turnering för de hockeyallsvenska lagen, Svenska Spel Trophy.

– Vi är glada över att kunna erbjuda alla hockeyfans den här turneringen, för att öka pulsen ännu mer inför ligasäsongen, säger Kalle Forssell, sportchef på Expressen.

Tidigare i sommar rapporterade Expressen att man hade skrivit ett stort avtal med de hockeyallsvenska lagen, vilket innebär att Expressen kommer att sända över 60 försäsongsmatcher i sommar.

Det är i anslutning till det som den nya turneringen nu kommer att ta form, där alla lag som spelar i Hockeyallsvenskan den kommande säsongen ingår. Lagen kommer att spela olika många försäsongsmatcher och möta olika typer av lag. Därför kommer turneringen avgöras med en tabell som bygger på en snittpoäng, där hockeyallsvenska lag som vinner mot SHL-lag kommer att få fler poäng än konkurrenter som vinner mot ett division 1-lag.

Först ut i Svenska Spel Trophy är Mora, som möter Leksand i ett stekhett daladerby den 9 augusti.

Läs alla nyheter om Svenska Spel Trophy och se tabellen här.

Så fungerar Svenska Spel Trophy

Totalt ingår över 60 matcher med Hockeyallsvenska lag i Svenska Spel Trophy. Lagen kommer att spela olika många matcher och möta lag från SHL, Hockeyallsvenskan, de norska, danska och finska högstaligorna samt lag från lägre divisioner. Även matcherna från SCA-cupen i Sundsvall ingår i den slutgiltiga tabellen.

För att kunna utse en segrare av Svenska Spel Trophy kommer de olika motståndet att ge olika poäng vid en eventuell seger. Lagen får sedan en snittpoäng utifrån de insamlade poäng under turneringen, och senast den 18 september kommer en segrare att koras.