Lærke Sørensen är fansens favorit i Månadens Spel efter Kvartsfinalerna.

Skara HF vinner Månadens Spel för andra gången – får 10 000 kronor till integrations- och inkluderingsarbete

För andra gången den här säsongen vinner Skara HF Månadens Spel. Efter Rikke Thorngaards vinst i september/oktober är det nu Lærke Sørensen och hennes glidtrick som är fansens favoritspelsekvens från kvartsfinalerna. Klubben vinner 10 000 kronor till sitt integrations- och inkluderingsarbete inom ramen för #viställerupp.

Inför säsongen presenterade Svenska Spel och Svensk Elithandboll tävlingen Månadens Spel där fansen röstar fram de häftigaste spelsekvenserna varje månad i Handbollsligan och SHE. Vinnarens förening tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel till ett projekt inom #viställerupp, elithandbollsklubbarnas gemensamma namn på det samhällsengagemang de bedriver.

Med 43 procent av rösterna vinner Skara HF:s Lærke Sørensen omröstningen efter kvartsfinalerna vilket betyder att klubben för andra gången vinner priset, något som verkligen gläder klubbens ordförande Elin Wikström.

– Det är jätteroligt och det som gör mig så lycklig in i hjärtat är att det här är ett erkännande för två av våra spelare i laget. Det tycker jag känns viktigare än betydelsen för föreningen. Jag vill lyfta fram spelarnas prestationer, och det är viktigt att de får glänsa i detta. De är redan idoler för våra ungdomar och det här gör att stjärnglansen ökar ytterligare, säger Elin Wikström.

I startgroparna för parahandbollsprojekt
Vinsten, 10 000 kronor från handbollens huvudsponsor Svenska Spel, kommer klubben använda till sitt #viställerupp-arbete, men då pandemin gjort att mycket av deras arbete har fått sättas på paus kan Elin inte säga vilket projekt som pengarna kommer gå till. Förra gången gick pengarna till integrationsprojektet Handboll för alla och just integration och inkludering, och att sprida handbollen till målgrupper de i dag inte når ut till, ligger högt på föreningens prioriteringslista.

– Vi är också i startgroparna för att komma igång med parahandboll för yngre åldrar, och det här är bra medel att använda till det, säger Elin och berättar att en dialog är inledd med grundsärskolan vars rektor menar att det skulle vara mycket uppskattat med ett parahandbollsprojekt och att förhoppningen är att komma igång till hösten.

– Det har varit ett annorlunda år, men mycket arbete sker ändå och det känns kul att få sjösätta allt som vi har planerat, säger Elin Wikström.

”Investering för framtiden”
Loui Sand är ambassadör för #viställerupp och jurymedlem för Månadens Spel. För honom är det viktigt att lyfta fram att handboll är en idrott för alla och därför uppskattar han Skara HF:s satsning på integration och inkludering.

– Det görs väldigt mycket bra runt om i handbolls-Sverige och Skara HF har många spännande projekt som syftar till att inkludera fler i handbollsfamiljen. Jag är övertygad om att det här arbetet kommer bli ännu viktigare nu efter pandemin, när vi ser att många barn och ungdomar har svårare att komma i rörelse. Varje initiativ som gör det enklare att komma i fysisk rörelse är en investering för framtiden, säger han och får medhåll av Stina Packalén, sponsringsprojektledare på Svenska Spel.

– På Svenska Spel brinner vi för att fler ska få möjlighet att upptäcka glädjen i att röra på sig, oavsett vem man är eller vilka förutsättningar man har. Jag är därför väldigt glad att vi kan vara med och bidra med viktiga medel till Skara HF:s arbete för att inkludera och integrera fler i handbollsfamiljen.

Tidigare vinnare i Månadens Spel

Handbollsligan
Februari/mars: IK Sävehof, Elias Ellefsen Á Skipagøtus – Akademiverksamheten
December: IFK Skövde, Håvard Åsheim – IFK Skövde Handbollsakademi
November: Eskilstuna GUIF, Eric Johansson – GUIF Kompis
September/oktober: IFK Skövde, Victor Ljungquist – fler kvinnliga ledare

SHE
Kvartsfinalerna: Skara HF, Lærke Sørensen
Februari/mars: Västerås/Irsta HF, Ellen Göthlin – skolhandbollen
Januari: IK Sävehof, Ida Staxen Lagerbon
November: IK Sävehof, Laura Jensen – Rullstolshandboll
September/oktober: Skara HF, Rikke Thorngaard – Handboll för alla

www.handbollsligan.se
www.she.se