”Segbänkaren” Anna Bernholm får hjälp i gymmet under träningslägret på Fuerteventura

Följ med judokan Anna Bernholm in i gymmet under träningslägret på kanarieön Fuerteventura. I det senaste avsnittet av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés webbserie Tillsammans till OS i Tokyo tar Anna hjälp av SOK:s träningsrådgivare Rickard Nilsson under ett hårt pass i gymmet.
– Det är kul att tävla och jag ser fram emot att tävla igen, men jag tycker om att träna också. Nu får man försöka hitta någonting annat i träningen, försöka ta en extra vikt eller så, säger Anna.

Det är den 10 november och 255 dagar till OS. Tillsammans med många andra ur den svenska OS-truppen befinner sig Anna Bernholm på Apollo Sports anläggning Playitas på Fuerteventura. För Annas del handlar lägret mycket om att bygga upp styrkan i kroppen.

– Kroppen känns bra. Sen så har jag haft lite judopaus nu på grund av att jag stukat till mitt knä för några veckor sedan. Men jag kom igång lite mer med judon förra veckan, berättar Anna.

I gymmet på Playitas får Anna hjälp av SOK:s träningsrådgivare Rickard Nilsson, och innan hon lägger sig vid bänkpressen förvarnar hon honom att hon är en riktig ”segbänkare”.

– För det går väldigt sakta men oftast så kan jag jobba upp mig därifrån, säger hon till Rickard.

Och det är något han imponeras av.

–Du sa att du var seg, men det där var nog… haha, skrattar Rickard.

Se hela avsnittet i mobilen i OlympiaAppen eller på Svenska Spels Youtube-kanal.

Om Tillsammans till OS i Tokyo

I Tillsammans till OS i Tokyo får tittarna under ett drygt halvår följa sex av Sveriges främsta idrottare under deras väg till OS i Tokyo. Tittarna får en unik inblick i idrottarnas förberedelser inför det som förhoppningsvis blir karriärens absoluta höjdpunkt, från nu till vårens finslipningar.

De sex olympierna är:

Angelica Bengtsson, friidrott
Max Salminen, segling
Sara Algotsson Ostholt, ridsport
Petter Menning, kanot
Sofia Mattsson, brottning
Anna Bernholm, judo

Samtliga avsnitt av Tillsammans till OS i Tokyo finns att se i OlympiaAppen eller på Svenska Spels hemsida.

Ladda ned OlympiaAppen
App Store
Google Play