Rörelsefonden möjliggör tennisläger i Köping, Borlänge, Gävle och på Väddö

Svenska Tennisförbundet får medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond för att fortsätta succéprojektet Kvarterstennis. Till sommaren planeras tennisläger i Köping, Borlänge, Gävle och på Väddö. – Vi är jätteglada över att kunna vara med och möjliggöra Kvarterstennis. Svenska Tennisförbundet är duktiga på att göra tennisen tillgänglig för fler, såväl Kvarterstennis som Tennis på Gatan når verkligen nya målgrupper, säger Linn Rydstedt, projektledare Rörelsefonden Svenska Spel.

I sommar kommer Svenska Tennisförbundet och projektet Kvarterstennis att ge sig ut på turné. Varje stopp inleds med att rusta upp banorna efter behov, städa bort skräp och glas, sätta upp nät samt fylla i linjerna. Efter det kommer Svenska Tennisförbundet tillsammans med de lokala tennisklubbarna erbjuda en veckas gratis tennisläger för ungdomarna.

– Med en skåpbil fylld av tennisartiklar, lekutrustning, verktyg, målarfärg och frukt följer Rörelsefonden och Svenska Tennisförbundet upp förra årets succé. Kvarterstennis, som bygger på spontantennis, gemenskap, glädje, sommarlov, familjetennis och möjligheten att lära sig de grundläggande färdigheterna utan yttre krav på prestation, kommer förhoppningsvis bli ett uppskattat inslag under sommarlovet 2021, säger Dino Ilecic, projektledare Svenska Tennisförbundet.

18 juli är det dags för Borlänge.

– Vi ser fram emot att ha Kvarterstennis i Borlänge. Det är ett super tillfälle att sprida tennisglädje och tennisrörelse under sommaren för de som har inte provat att spela tennis än, säger Larissa Karlsson, chefstränare Borlänge TK.

Varje år avsätter Svenska Spel drygt 3 miljoner kronor till Rörelsefonden (tidigare Framåtfonden) ur vilken specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse och lockar fler till den organiserade idrotten.

Rörelsefonden är en del av projektet Tillsammans för fler i rörelse (tidigare Framåt för fler i rörelse). Sedan 2017 arbetar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet tillsammans för att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett prestation- eller ambitionsnivå. Genom initiativet har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar. Sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 200 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.

Schema för Kvarterstennis sommaren 2021:

Väddö 4 – 10 juli

Köping 11 – 17 juli

Borlänge 18 – 24 juli

Gävle 1 – 7 augusti

2020 besökte Kvarterstennis städerna Östersund, Skellefteå, Örnsköldsvik och Hudiksvall.

Läs mer om Rörelsefonden