Rögles Adam Tambellini framröstad till Månadens Spelare i SHL – skänker Hejapris till Rögles tjejhockey

Efter att ha gjort poäng i samtliga matcher under november var Adam Tambellini en av kandidaterna till Månadens Spelare i SHL. Nu står det klart att han är juryns val och tilldelas Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som han skänker till Rögles tjejhockey.
– Det är roligt att se och höra att det är fler och fler flickor som börjar spela hockey, och förhoppnings blir de ännu fler framöver, säger Adam Tambellini.

Svenska Spel, som sedan i somras är ny huvudsponsor till SHL och dess klubbar, utser tillsammans med ligan Månadens Spelare. I november föll juryns val på Adam Tambellini, forward i Rögle BK.

– Det är häftigt och en ära. Jag gjorde några bra matcher i rad där och det är häftigt att få en utmärkelse från ligan, säger Tambellini.

Rögle har imponerat så här långt under säsongen och ligger efter 24 spelade matcher en poäng bakom ledande Frölunda. Adam Tambellini berättar att laget de senaste matcherna i viss mån kommit ifrån sitt eget spel, men på det stora hela är han nöjd med hur de har presterat.

– Totalt sett har vi varit riktigt stabila. Jag gillar sättet vi tävlar på och spelar med pucken. Vi har kunnat kontrollera många matcher på det sättet. För egen del känns det bra. Jag har mycket kemi med Leon Bristedt och Dennis Everberg och det är väldigt roligt att spela med dem. Vårt powerplay har också varit bra och det gör att många har spelat bra.

Nu tilldelas Adam Tambellini Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Adam Tambellini väljer att skänka pengarna till Rögle BK:s tjejhockey.

– Alla ska ha samma möjligheter att spela hockey och vi vill se till att det är så här i Rögle. Det är roligt att se och höra att det är fler och fler flickor som börjar spela hockey, och förhoppnings blir de ännu fler framöver.

Mats Einarsson är sponsringsstrateg på Svenska Spel. Han berättar att just utvecklingen av svensk flick- och damhockey är prioriterad i Svenska Spels sponsringsarbete.

– I somras blev vi inte bara huvudsponsor till SHL och HockeyAllsvenskan, utan också till SDHL, Svenska Spel Damhockeyligan. Det är en historisk satsning på att göra svensk hockey mer jämställd, och att vi nu genom Hejapriset till Adam Tambellini kan bidra med viktiga medel som ska möjliggöra utvecklingen av tjejhockeyn i Rögle, är väldigt roligt. Precis som Rögle vill vi att alla ska ha samma möjligheter att spela hockey.

Månadens Spelare utses av en jury bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media.

Tidigare vinnare Månadens Spelare SHL
Oktober

Ryan Lasch, Frölunda HC – Göteborgs Ishockeyförbunds utbildningsverksamhet för barn och ungdomar.

November
Adam Tambellini, Rögle BK – Rögles tjejhockey