Road to OBOS Damallsvenskan når Piteå

I det sista avsnittet av Road to OBOS Damallsvenskan har  turen kommit till Piteå IF. Det blir prat med tränare, före detta tränare och spelare om klubbens utveckling och hemliga donatorer.

Road to OBOS Damallsvenskan har nått sitt slut, och i det sista avsnittet besöker programledaren Isak Dahlin ligans nordligaste lag, Piteå IF. I programmet träffar Isak tränaren Stellan Carlsson, en man med stor kärlek för klubben och som gör sitt tionde år som Piteåtränare. De pratar om drivet att utveckla spelet, motivationen att bevisa att det går att lyckas som klubb även om man geografiskt är långt ifrån konkurrenterna och om laget.

Anders Eriksson är både styrelseordförande och ordförande i sportkommittén, men med ett stort och långt engagemang har han hunnit ha de flesta roller i klubben – från tränare till ordförande. Han berättar om hur viktig Stellan Carlsson varit för klubbens utveckling, om sportchefen Leif och om publikens krav. Dessutom berättar Anders om den hemliga donator som anonymt skänkte en halv miljon kronor till klubben förra året.

En av lagets stora profiler är Josefin Johansson, som varit en stomme i klubben i elva säsonger. För Isak Dahlin berättar hon om motivation, hur hon löser livet som proffs, mamma och frisör och hur hon ser på truppen och sin egen karriär.

Se hela avsnittet på Svenska Spel Sport & Casinos Youtube-kanal.