Road to OBOS Damallsvenskan – Isak Dahlin gästar skånska giganterna FC Rosengård

Efter tre SM-guld under 2010-talet blev det i fjol en andraplats för FC Rosengård i OBOS Damallsvenskan. Likväl är klubben den mest framgångsrika svenska klubben de senaste åren, både i Sverige och utomlands. I det tionde avsnittet av Road to OBOS Damallsvenskan står de skånska giganterna i fokus och såväl spelare som ledare ger sin syn på hur de vill att säsongen 2021 ska komma att bli.

Programledaren Isak Dahlin gästar Malmö IP där FC Rosengård har sin bas. Han träffar tränaren Jonas Eidvall för att prata om taktik och mål, truppen och dess styrkor, ambitioner och prioriteringar. Vad har de tagit med sig från fjolårssäsongen och hur ska de göra för att återigen vinna kronprinsessan Victoria pokal?

En av klubbens största profiler någonsin är Therese Sjögran, som efter en väldigt framgångsrik spelarkarriär med 214 landskamper – flest någonsin i det svenska damlandslaget, sedan några år är sportchef. Isak och Therese pratar om lagbygget och damfotbollens snabba utveckling. Är damfotbollen på väg att komma ikapp herrfotbollen när det kommer till kostnader för spelare och löner? De pratar också om truppbygget och hur Therese ser på sommarfönstret.

Spelarna som Isak Dahlin träffar är dels supertalangen Jelena Čanković, en av ligans mest tekniska spelare och som Isak utmanar i en nickduell, dels storstjärnan Natalie Björn. De pratar om hennes tankar om säsongen och sina egna och lagets ambitioner, hur hon ser på sin karriär och vart drömmarna kommer ta henne.

Se hela avsnittet på Svenska Spel Sport & Casinos Youtubekanal.