Road to OBOS Damallsvenskan går via Eskilstuna

I det femte avsnittet av Studio Oddsets reportageserie Road to OBOS Damallsvenskan besöker Isak Dahlin Eskilstuna United DFF. Han träffar både spelare och ledare för att prata om förutsättningarna inför den kommande säsongen.

Den sörmländska industristaden Eskilstuna har i dag ett av landets bästa fotbollslag, Eskilstuna United DFF. Programledaren och tidigare Hammarbytränaren Isak Dahlin besöker föreningen som förra året kom tia i OBOS Damallsvenskan. Han träffar bland annat Magnus ”Munken” Karlsson, sportchef och huvudtränare, för att prata om klubbens utmaningar, hur truppen byggs på bästa sätt och målen för 2021.

Isak träffar också Anna Arnerdal, tillförordnad klubbchef, som berättar om JAG2030, klubbens nya jämställdhetsinitiativ, och vikten av att som fotbollsklubb jobba med alla typer av samhällsprojekt.

I programpunkten utmaningen har Isak Dahlin kallat ut Matilda Plan till en duell i nätet. Matilda hade fram till förra säsongen dubbla idrottskarriärer då hon vid sidan av fotbollen också spelade bandy i elitserien med Västerås. Matilda är också en av spelarna i laget som tagit sig från det egna F19-laget upp till A-laget.

Anfallaren Loreta Kullashi beskrivs ofta som tian som löser upp motståndarna. I reportaget pratar hon och Isak Dahlin om karriären, landslaget, hennes roll på och vid sidan av planen och drömmarna om en karriär utomlands.

Se hela avsnittet på Svenska Spel Sport & Casinos Youtube-kanal.