Premiär för Drömmen om guld – Tillsammans till OS i Tokyo

Under sex månader har ett tv-team följt sex aktiva i Team Svenska Spel under deras resa med OS i Tokyo som slutmål. Nu är resultatet här. På söndagen var det premiär för Drömmen om guld – Tillsammans till OS i Tokyo på Discovery+.

Hösten 2020 började ett tv-team följa sex aktiva i Team Svenska Spel under deras förberedelser inför OS i Tokyo. Sedan dess har tittarna kunnat följa Petter Menning, Anna Bernholm, Sara Algotsson Ostholt, Max Salminen, Sofia Mattsson och Angelica Bengtsson i Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés gemensamma webbserie Tillsammans till OS i Tokyo.

– Vi har under ett drygt halvår kunnat följa sex av Sveriges främsta idrottare på deras resa mot vad som förhoppningsvis blir en idrottslig höjdpunkt i deras karriärer. Vi är många som fått lära känna de aktiva lite bättre och förundras över det hårda arbete som ligger bakom en OS-satsning, säger Stina Packalén, avtalsansvarig projektledare på Svenska Spel.

På söndagen var det premiär för den tv-serie som webbserien mynnat ut i. Programmen leds av Isabelle Boltenstern.

– Vi kommer i åtta avsnitt få följa de aktiva både på och vid sidan av banan. Vi kommer få uppleva motgångar, kval och euforisk lycka. De som följt webbserien kommer absolut känna igen sig, men jag lovar att det blir mycket spännande tidigare ovisat material också, säger Stina Packalén.

De två första avsnitten ligger nu ute på Discovery+. Nya program släpps varje söndag fram till och med 18 juli.

Se alla avsnitt av webbserien Tillsammans till OS i Tokyo på Svenska Spels sajt eller i OlympiaAppen.

Team Svenska Spel som följs i Drömmen om guld – Tillsammans till OS i Tokyo
Petter Menning, kanot – OS-uttagen på K1 200 meter
Anna Bernholm, judo – OS-uttagen i 70-kilosklassen
Max Salminen, segling – OS-uttagen i Finnjolle
Sofia Mattsson, brottning – OS-uttagen i 53-kilosklassen
Angelica Bengtsson, friidrott – OS-uttagen i stavhopp
Sara Algotsson Ostholt, ridsport – OS-uttagen i fälttävlan (reserv)